Vuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokrasopimuksen irtisanominen on tehtävä kirjallisesti.

Voit irtisanoa vuokrasopimuksesi sähköisesti pankkitunnuksia käyttäen tästä tai voit tulostaa vuokrasopimuksen irtisanomisilmoituksen tästä. Täytä ja lähetä paperinen irtisanomislomake skannattuna sähköpostilla osoitteeseen vuokraus@a-kruunu.fi tai postitse osoitteeseen A-Kruunu Oy, vuokraus, Arabiankatu 12, 00560 Helsinki.

Mikäli vuokrasopimuksesi on kahden henkilön nimissä, molempien täytyy tehdä oma erillinen sähköinen vuokrasopimuksen irtisanominen tai allekirjoittaa yksi yhteinen irtisanomislomake.

Toisen osapuolen irtisanoutuminen

Jos huoneiston vuokrasopimuksen irtisanoo vain toinen osapuoli ja toinen osapuoli jää asuntoon asumaan, huoneistoon jäävän täytyy myös tehdä sähköinen irtisanominen ja siten vahvistettava, että koko vuokrasopimus velvoitteineen siirtyy hänen nimiinsä. Molempien osapuolten täytyy kirjoittaa irtisanomisen lisätietokenttään tieto siitä, että toinen osapuoli on jäämässä asuntoon ja vain toinen muuttaa pois. 

Kun molempien sähköinen irtisanominen on jätetty, A-Kruunu käsittelee irtisanomiset siten, että vain toisen asukkaan vuokrasopimus päätetään huoneenvuokralain mukaisesti. Molempien irtisanomisilmoitus on saatava, jotta tiedetään myös asumaan jäävän tietävän toisen irtisanoutumisesta. Tämän jälkeen vuokrasopimus jatkuu normaalisti jäljelle jäävän nimiin

A-Kruunun asunnoissa irtisanomisaika on huoneenvuokralain mukainen yksi täysi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan alkavaksi sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana asunto irtisanotaan ja irtisanomisilmoitus on saatettu vuokranantajalle tiedoksi kirjallisesti. Vuokrasuhde päättyy siis aina irtisanomista seuraavan täyden kuukauden loppuun.

Ilmoitathan irtisanomisestasi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, mielellään jo ennen irtisanomisajan alkamista. Tämä auttaa meitä asunnon vuokraamisessa edelleen. Huomaathan, että löydettyämme uuden vuokralaisehdokkaan lähtökohtaisesti poismuuttava asukas esittelee asunnon uudelle vuokralaisehdokkaalle. Tähän kysymme suostumuksesi etukäteen.

Kun olet muuttanut asunnosta, asunto tarkastetaan. Jos asunto on kunnossa, loppuvesilasku ja muut maksut on maksettu sekä kaikki kuitatut avaimet on palautettu, vakuus palautetaan sinulle lähiviikkojen aikana, viimeistään kuukauden kuluttua poismuutosta.