Helsingin Turumankatu | Ryhmävuokrausasunnot

Helsingin Turumankatu | Ryhmävuokrausasunnot

Turumankadun ryhmävuokra-asunnot valmistuvat merelliseen Kruunuvuorenrantaan Helsinkiin. Ryhmävuokrausasunnot on tarkoitettu yhteisöasumisesta kiinnostuneille henkilöille. Yhtiö muodostuu kahdesta kerrostalosta, joiden vuokra-asunnoista kuusi huoneistoa tarjoaa kodikkaan ja kohtuuhintaisen mahdollisuuden yhteisölliseen kimppa-asumiseen. 

Helsingin Turumankadun yhteisöasumiseen tarkoitetut vuokrakodit rakennetaan meren läheisyyteen Kruunuvuorenrantaan, vastapäätä kantakaupunkia. En­sim­mäi­sessä ryh­mä­vuok­raus­kon­sep­tin mu­kai­sessa kerrostalossa on kuusi ryhmävuokrausasuntoa, joihin jokaiseen tulee neljä asukasta. A-Kruunun kimppa-asunnoissa sa­mas­sa asun­nos­sa asuvilla asukkailla on kul­la­kin oma vuok­ra­so­pi­muksensa. Perinteisestä soluasumisesta poiketen asuk­kail­la on mah­dol­li­suus myös va­li­ta asuin­kump­pa­nin­sa. Turumankadun varrelle rakentuvat ryhmävuokra-asunnot on tar­koi­tet­tu kai­ke­ni­käi­sil­le ih­mi­sil­le.

Lue lisää ryhmävuokrauksesta ja ryhmävuokra-asunnoista >
Valitettavasti emme vielä tässä vaiheessa voi vastata yksittäisiin ryhmävuokrausasuntoja koskeviin tiedusteluihin.

Kruunuvuorenrannassa tärkeimmät palvelut ovat lähellä, ja tulevaan keskustakortteliin sijoittuvat mm. peruskoulu, päiväkoti ja liikuntahalli sekä päivittäistavarakauppoja ja erikoismyymälöitä. Täällä meren ja saaristoluonnon monipuolisista elämyksistä ja virkistysmahdollisuuksista nautitaan ympäri vuoden. Kruunuvuorenrantaa kutsutaan valotaideteosten ansiosta myös valon kaupunginosaksi. Tulevaisuudessa Kruunusiltoja pitkin pikaraitiotie vie keskustaan vartissa.

Perustiedot
Osoite: Turumankatu 11, 00590 Helsinki
Tyyppi: kerrostalo
Huoneluku: 5 h + k, joista 4 huonetta on asuinhuoneita, 1 huone on asukkaiden yhteinen olohuone ja keittiö on yhteiskäytössä oleva keittiö
Pinta-ala: 115,5 m²
Asuntoja: Yhtiössä 49 asuntoa, joista 6 on ryhmävuokrausasuntoja
Valmistuu: 10/2021 (arvio)
Esite: Katso kohde-esite

Usein kysyttyä ryhmävuokrauksesta

Ryhmävuokraus on A-Kruunun uudenlainen yhteisöllisen asumisen muoto. Ryhmävuokra-asunnossa asuu useita asukkaita, joilla kullakin on oma vuokrasopimuksensa. Lisäksi asukkailla on mahdollisuus valita asuinkumppaninsa. A-Kruunun ryhmävuokra-asunnot on tarkoitettu kaikenikäisille ihmisille.  
 
Ensimmäiset uuden konseptin mukaiset asunnot valmistuvat lokakuussa 2021 Turumankadun kohteeseemme Kruunuvuorenrantaan Helsinkiin. Huoneistoja on kuusi ja ne on suunniteltu palvelemaan ryhmävuokra-asumisen käyttötarkoitusta, jolloin niissä yhdistyvät yksityinen ja jaettu tila.

Ryhmävuokra-asunto on asumismuoto, jossa asunto jaetaan asuinkumppaneiden kanssa. Huoneiston yleiset tilat ovat yhteiskäytössä ja jokaisella asukkaalla on oma huone. Pyrkimyksemme on, että asukkaat saavat vaikuttaa siihen, keitä asuinkumppaneikseen saavat. Myös siinä tilanteessa, kun yksi ryhmävuokra-asunnon asukkaista irtisanoo asuntonsa, jäljelle jäävät asukkaat pääsevät vaikuttamaan seuraavan vuokralaisen valintaan. Varsinaisen asukasvalinnan tekee kuitenkin A-Kruunu hakemusten perusteella.

Ryhmävuokra-asuminen on kimppa-asumista parhaimmillaan ja sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin senioreista vakkapa asunnon jakaviin perheellisiin ystävyksiin. Yhteisöllisessä asumisessa on myös helppo jakaa arjen kustannuksia ja velvoitteita.

Kuka tahansa asunnontarpeessa oleva henkilö. Ryhmävuokra-asuntoa voi hakea yksin tai ryhmävuokra-asuntoa voi hakea myös 2–4-hengen ryhmässä. Jos ryhmä on pienempi kuin huoneiston vuokrattavien huoneiden määrä, A-Kruunu tekee asukasvalinnan vapaiksi jääviin huoneisiin.

Asukasvalinnoissa käytetään ARA:n asukasvalintaohjeistusten mukaisesti tarveharkintaa ja kohteessa on varallisuusrajat. Asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa eli kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat henkilöt ja ryhmät saavat asukasvalinnoissa etusijan.

Ryhmävuokra-asuntoa haetaan hakuajan alettua omalla hakemuslomakkeellaan, ei siis A-Kruunun kotisivujen Asuntohaku-palvelussa eikä A-Kruunun yleishakemuksella. 

Jos sinulla on tiedossa mieluisat asuinkumppanit, jotka myöskin ovat asunnon tarpeessa, voitte jättää kukin oman hakemuksenne, jolla ilmoitatte selkeästi, että haette nimenomaan yhdessä asuntoa. Huomioithan, että ARA-asukasvalintaperusteista johtuen emme voi taata, että ennalta koottu ryhmä pysytään asuttamaan kokonaisuudessaan ryhmävuokrausasuntoon.

Voit hakea ryhmävuokra-asunnosta huonetta myös yksin.

Ryhmänä hakevat todennäköisesti tuntevat toisensa niin hyvin, että mitään erillistä kartoitusta toiveista asuinkumppanien suhteen ei tarvitse tehdä. 

Jos haet yksin ryhmävuokra-asunnosta huonetta, tulee sinun hakemuksella kertoa itsestäsi ja toiveistasi asumisen suhteen mahdollisimman kattavasti. Lähetämme myös asukasvalintaprosessin edetessä tietyille hakijoille tarkentavia kysymyksiä, jotta voidaan varmistaa toimivat asuinyhteisöt silloinkin, kun asukkaat eivät tunne toisiaan entuudestaan. Pyrimme huomioimaan hakijan toiveet asuinyhteisöstään mahdollisimman pitkälle, mutta asukasvalintoja ohjaavat tietyt ohjeistukset, joita A-Kruunun tulee asukasvalinnoissa noudattaa. Ryhmävuokraus-asuntoihin valituille hakijoille annetaan mahdollisuus tavata toisensa ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Ryhmävuokra-asunnossa saa tapauskohtaisesti pitää lemmikkejä. Asia vaatii huoneiston asuinkumppaneiden ja talon palvelupäällikön suostumuksen. 

Sähkö sisältyy vuokran hintaan, mutta vuokranantaja varaa oikeuden tarvittaessa veloittaa sähköstä kulutuksen mukaan.

Vesi laskutetaan todellisen kulutuksen mukaan puolivuosittain ja se jaetaan asukaskunnan henkilöluvun mukaan per sopimus. Vesimaksuennakko on 20€/kk/henkilö. 

Asuntokohtainen 100M nettiyhteys sisältyy vuokraan.

Kohteen vuokra-asunnot ja -hinnat
A4 5h + k, 115,5 m² (ryhmävuokrausasunto)14,0–14,5 m²/huonevuokra 362,42 €/kk
A7 5h + k, 115,5 m² (ryhmävuokrausasunto)14,0–14,5 m²/huonevuokra 366,46 €/kk
A10 5h + k, 115,5 m² (ryhmävuokrausasunto)14,0–14,5 m²/huonevuokra 370,50 €/kk
B13 5h + k, 115,5 m² (ryhmävuokrausasunto)14,0–14,5 m²/huonevuokra 362,42 €/kk
B17 5h + k, 115,5 m² (ryhmävuokrausasunto)14,0–14,5 m²/huonevuokra 366,46 €/kk
B21 5h + k, 115,5 m² (ryhmävuokrausasunto)14,0–14,5 m²/huonevuokra 370,50 €/kk

Kohteen hakuaika on 14.6.– 4.7.2021, jonka jälkeen haku on jatkuva.

Olemme sähköpostilla yhteydessä asuntotarjouksen saajiin 15.9.2021 mennessä. Emme pysty tiedottamaan valinnoista kaikkia hakijoita, vaan olemme yhteydessä vain niihin hakijoihin, joille pystymme asuntoa tarjoamaan. Huomioithan, että asiakaspalvelumme ei pysty vastaamaan väliaikatiedusteluihin.

Arvioituja etäisyyksiä
bussipysäkki ja tuleva ratikkapysäkki 270 m
Kaivoskallion luonnonsuojelualue 900 m
Stansvikin uimaranta 1,1 km
Kaitalahdenkurun koirapuisto 1,1 km
Tahvonlahden venesatama 1,3 km
Alepa 1,5 km
Tullisaaren uimapaikka 1,8 km
leikkipuisto Rudolf 1,8 km
Laajasalon liikuntapuisto 2,3 km
Laajasalon tennishallit 2,5 km
Kauppakeskus Saari 2,7 km
Laajasalon terveysasema 2,7 km
Herttoniemen metroasema 4,9 km
Kruunuvuorenrantaan on tulossa mm. päiväkoteja, peruskoulu, liikuntapuisto, nuorisotila sekä kaupallisia palveluita.