Jyväskylän Äijälänrannantie

Jyväskylän Äijälänrannantie

Jyväskylän Jyväsjärven rannalla sijaitseva Äijälänranta on moderni, persoonallinen ja luonnonkaunis asuinalue. Äijälänrantaan on tulossa A-Kruunun uusia asuntoja, jotka ovat kohtuuhintaisia, väljiä ja valoisia vuokrakoteja. Osoitteeseen Äijälänrannantie 24 rakennettavat huoneistot ovat sopivia moneen tarpeeseen. Alueella asuu niin lapsiperheitä kuin sinkkujakin, lähellä luontoa ja urbaania kaupunkinäkymää. Kohde on savuton.

A-Kruunun vuokra-asunnot sijaitsevat hyvällä paikalla Äijälänrannassa. Ulkoilureitti Rantaraitti, jota pitkin pääsee myös keskustaan, kulkee vierestä. Päijänteen vesireitti kauniine sisävesilaivoineen menee Äijälän edustalta Äijälänsalmea pitkin. Jyväskylän keskustaan on rantaraittia pitkin n. 4 km, autolla keskustaan matkaa on noin 5 km. Lähin ruokakauppa ja bussipysäkki sijaitsevat vain muutaman sadan metrin päässä. Bussit keskustan ja Vaajakosken suuntaan menevät Vaajakoskentietä pitkin, jonne on kävelymatkaa 1,2 km. Keskustaan pääsee myös yhdellä vaihdolla Kuokkalan kautta. Alue sopii myös pyöräilijöille, maasto on tasaista ja reittejä on paljon. Parvekeviljelijälle sijainti on optimaalinen, läheinen Viherlandia suo puutarhaostoksille hyvät mahdollisuudet. Lähiympäristö on kaupunkikuvallisesti kiinnostava ja  Äijälän alueen rakennukset ovat muodostuneet tunnistettaviksi maamerkeiksi. Jyväsjärven vastarannalla sijaitseva Lutakon kaupunginosa ja kaunis Kuokkalansilta luovat urbaanin tunnelman koko kaupunkiin, joka on tunnettu arkkitehtuuristaan. Jyväskylän harju, keskusta-alue ja monipuolinen ympäristö tarjoavat nähtävää ja koettavaa moneen makuun.  Lähellä on myös harrastusmahdollisuuksia: uimaranta, frisbeegolfrata, Rauhalahden viheralue, Kuokkalan puulajipuisto ja Kartanon alue (kesäteatteri ja viljelypalstat). Äijälänranta on vuoden 2014 asuntomessualue, jolloin alueen ensimmäiset rakennukset valmistuivat.
Jyväskylä on kulttuuri-, tapahtuma- ja opiskelijakaupunki. Kaupunginteatteri, museot ja Lutakon eri tapahtumat tarjoavat paljon tekemistä moneen makuun.

Perustiedot
Osoite: Äijälänrannantie 24, 40520 Jyväskylä
Asuinalue: Äijälänranta
Tyyppi: kerrostalo, 8. kerrosta
Huoneluku: 1h + kt + alk. – 4h + kt
Pinta-ala: 33–76,5 m²
Asuntoja: 44 kpl
Valmistuu: 9/2022 (arvio)
Esite: Katso kohde-esite

Kohteen hakuaika on 3.–15.5.2022, jonka jälkeen haku on jatkuva.

Olemme sähköpostilla yhteydessä asuntotarjouksen saajiin 19.7.2022 mennessä. Emme pysty tiedottamaan valinnoista kaikkia hakijoita, vaan olemme yhteydessä vain niihin hakijoihin, joille pystymme asuntoa tarjoamaan. Huomioithan, että asiakaspalvelumme ei pysty vastaamaan väliaikatiedusteluihin.

Arvioituja etäisyyksiä
Ruokakaupat:
K-Market 400m
Lidl 1,3 km
Kuokkalan kauppakeskus 3,2 km
K-Citymarket Seppälä n. 7 km
Liikenneyhteydet:
Pysäkki Kuokkalan suunnan busseille n. 600 m
Bussipysäkki (Vaajakoskentie) 1,2 km
Matkakeskus, linja-autoasema ja rautatieasema n. 5 km
Matkustajalaivasatama n. 6 km
Koulut ja päiväkodit, oppilaitokset:
Päiväkoti Norlandia n. 400 m
Päiväkoti Aarresaari n. 400 m
Väinölän päiväkoti 1,8 km
Kivelän päiväkoti 3,2 km
Kuokkalan koulu 3,2 km
Tikan koulu 4,4 km
Jyväskylän Yliopisto, keskustan kampus n. 8 km
Liikunta ja urheilu:
Aalto Alvari uimahalli 7,4 km
Harjun stadion n. 7 km
Hippoksen liikuntapuisto n. 8 km
Laajavuori n. 10 km
Terveyspalvelut:
Kuokkalan terveysasema 3,2 km
Sairaala Nova 8,7 km
Puistot ja ulkoilualueet:
Äijälänrannan uimapaikka n. 100 m
Äijälänrannan lintutorni n. 200 m
Riemuranta leikkipuisto 400 m
Aittovuoren polku 3,2 km
Sippulanniemen luontopolku 5,6 km
Kirkkopuisto 6,2 km
Jyväskylän tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Alvar Aalto -museo ja Alvar Aallon suunnittelema Seminaarimäen yliopistokampus, Neron portaat Harjulle ja näkötorni, Toivolan vanha piha, Kuokkalan kirkko ja Puukuokka-puukerrostalot. Ne kaikki löytyvät kohtuullisen pyöräilymatkan päästä.