Nyheter

Jaana toimii viihtyvyyden edistämiseksi

Jaana Sildén on aktiivinen ja innokas asukastoimikunnan puheenjohtaja. Hän haluaa vaikuttaa omalla toiminnallaan viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyden kehittymiseen taloissa. 

Jaana on asunut vuonna 2019 valmistuneessa A-Kruunun Keravan Kaakkurinpolun talossa alusta asti, ja toiminut myös toimikunnan puheenjohtajana yhtä pitkään. Korona toi hieman mutkia matkaan, mutta nyt asukkaat ovat suunnitelleet ahkerasti tekemistä tulevalle vuodelle.

- Perinteisten kevättalkoiden lisäksi olemme miettineet muun muassa lettukestejä sekä myöhemmin isoa kirppistapahtumaa, kertoo Jaana, jonka mielestä on mukavaa, kun asukkaat osallistuvat aktiivisesti tekemisiin. Se luo yhteisöllisyyttä ja voi luoda syviäkin ystävyyssuhteita.

- Asukkaita mahtuu enemmänkin mukaan toimintaan kasvattamaan yhteisöllisyyttä. Me asukastoimikuntalaiset toivotamme kaikki tervetulleiksi, kannustaa Jaana naapureita mukaan toimintaan.

Asukastoimintamääräraha apuna

Melkein heti talon valmistumisen jälkeen korona esti kaikki yhteiset tekemiset, mutta asukastoimikunta on sen jälkeen saanut monet asukkaat vähitellen mukaan. Toimikunnassa on tällä hetkellä kuusi jäsentä, mutta esimerkiksi talkoisiin osallistuu yli kaksinkertainen vakioporukka.

- On ollut tosi mukava huomata, että melkein aina on joku uusi osallistuja, joka ei ole ennen ollut mukana, kertoo Jaana.

Jaana on aiemmissa asuinpaikoissaan ollut asukastoiminnassa mukana, myös toimikunnan puheenjohtajana. Hän pitää siitä, että saa suoraan vaikuttaa asukkaiden viihtyvyyteen. On tärkeää, että asukkaiden hyväksi tehdään konkreettisia asioita.

- On ollut myös helppo ja mukava tehdä yhteistyötä meidän isännöitsijän kanssa. Sekin on hyvä, että jokaisella talolla on asukastoimintamääräraha, joka mahdollistaa pienet hankinnat asukkaiden hyväksi. Olemme hankkineet määrärahan turvin muun muassa tekstiilipesurin, pihalaatat kahvittelupaikalle, kaasugrillin ja muurikkapannun, kertoo Jaana.

Viihtyisä piha luo tilaa tekemiselle

Kaakkurinpolun piha onkin siisti ja viihtyisä. Asukasvaihtuvuutta on vähän, suurimmalta osin kaikki alkuperäiset asukkaat asuvat edelleen taloissa, joiden takana avautuu maisema rauhalliseen metsään.

Viime syksynä istutettiin peräti 200 kukkasipulia maahan, joista jo muutama on alkanut kukkia kauniisti. Takapihalle asukkaat tekivät kahvittelupaikan, hankkivat laatoitetulle alueelle pöydän ja tuoleja, joiden luona voi viettää rauhallisia hetkiä. Kuulemma joku on katsonut jääkiekon MM-kisojakin pöytäryhmän luona.

- Meillä on myös huoltoyhtiö ja siivous toiminut hyvin, ja se vaikuttaa todella paljon toimivuuteen ja viihtyvyyteen, kertoo Jaana, joka toteaa olevansa yleisestikin erittäin tyytyväinen A-Kruunulla asumiseen.

Jaanan mielestä on hyvä, että A-Kruunun kaltainen asumisyhtiö on saanut jalansijaa Kurkelassa, joka on Keravalla erittäin haluttu asuinalue, hiljainen ja rauhallinen, ja silti todella lähellä juna-asemaa ja muita palveluja. Sen lisäksi hän kokee, että edullisen asumisen lisäksi asunnot ovat erittäin hyvin varusteltuja.

- Itse koen todella tärkeäksi sen, että edullinen asuminen on myös viihtyisää, eikä laadusta tarvitse tinkiä, toteaa Jaana.

 

Teksti: Ida Oljemark
Kuvat: Tapio Antere