Ryhmävuokra-asunnot

Ryhmävuokra-asunnot

Ryhmävuokraus on A-Kruunun uudenlainen yhteisöllisen asumisen muoto. Ryhmävuokra-asunnossa asuu useita asukkaita, joilla kullakin on oma vuokrasopimuksensa.

Ryhmävuokra-asunnossa asuu useita asukkaita, joilla kullakin on oma vuokrasopimuksensa. Pyrkimyksemme on, että asukkaat saavat vaikuttaa siihen, keitä asuinkumppaneikseen saavat. Myös siinä tilanteessa, kun yksi ryhmävuokra-asunnon asukkaista irtisanoo asuntonsa, jäljelle jäävät asukkaat pääsevät vaikuttamaan seuraavan vuokralaisen valintaan. Varsinaisen asukasvalinnan tekee kuitenkin A-Kruunu hakemusten perusteella.

Huoneistot ovat suunniteltu palvelemaan ryhmävuokrakonseptin perusajatusta, joka on yksityisen ja jaetun tilan yhdistäminen asumisessa.

Ensimmäiset uuden konseptin mukaiset asunnot valmistuivat vuonna 2021 Helsinkiin Turumankadun kohteeseemme Kruunuvuorenrantaan ja Länsisatamankadulle Jätkäsaareen asunnot valmistuivat vuonna 2022.

Tietoa ryhmävuokra-asunnon hakemisesta

Kuka tahansa asunnontarpeessa oleva henkilö voi hakea asukkaaksi ryhmävuokra-asuntoon. Ryhmävuokra-asuntoa voi hakea yksin tai 2–4-hengen ryhmässä. Jos ryhmä on pienempi kuin huoneiston vuokrattavien huoneiden määrä, A-Kruunu tekee asukasvalinnan vapaiksi jääviin huoneisiin.

Ryhmävuokra-asuntoa haetaan omalla hakemuslomakkeellaan.

Vapaat ja vapautuvat ryhmävuokra-asuntomme 

Turumankatu 11 B 21 huone 4

Turumankatu 11 B 21 huone 1 

Hae ryhmävuokra-asuntoa

Ryhmävuokra-asunnon hakemus

Kokemuksia ryhmävuokra-asumisesta

HS-artikkeli 06.02.2024

Hel.fi -uutinen 25.4.2024
 

Lue lisää ryhmävuokra-asuntojen kehityshankkeesta

A-Kruunun ryhmävuokra-asuntojen kehityshankkeet

Ryhmävuokra-asuntojen Usein kysytyt kysymykset

A-Kruunun usein kysytyt kysymykset ryhmävuokrauksesta