Ryhmävuokrakodissa asuu uudenlainen yhteisöllisyys

A-Kruunu on kehittänyt yhdessä Talli Arkkitehtien kanssa uudenlaisen ryhmävuokrauskonseptin. Ryhmävuokrauksen ideana on se, että samassa asunnossa asuu useita asukkaita, joilla kullakin on oma vuokrasopimus. Ensimmäiset ryhmävuokra-asunnot rakennetaan Helsingin Kruunuvuorenrantaan Haakoninlahden kortteliin. Arviolta vuonna 2021 valmistuvat asunnot suunnitellaan ja rakennetaan palvelemaan nimenomaan ryhmävuokra-asumisen käyttötarkoitusta.

Uuden konseptimme tavoitteena on kehittää tilaratkaisuiltaan sellaisia asuntoja, joissa yhdistyvät yksityinen ja jaettu tila. Näin pystymme tarjoamaan asukkaille yksiön vuokratasoa vastaavalla vuokralla enemmän ja monipuolisempia tiloja. Jaetut asuintilat luovat puitteet sosiaalisten asuinyhteisöiden synnylle, mikä on tärkeä osa konseptia.

Ryhmävuokra-asuminen poikkeaa soluasumisesta siten, että asukkailla on mahdollisuus valita asuinkumppaninsa. Näin yhteisöllisyyden idea pääsee todella oikeuksiinsa.

Soluasunnot mielletään usein opiskelijoiden asumismuodoksi. Ryhmävuokrakoti ei ole vain opiskelijoille, vaan uudenlaisen konseptin mukaiset kodit on tarkoitettu kaikenikäisille ihmisille, niin nuorille kuin vanhemmillekin.


Lue lisää ryhmävuokrauksesta:

A-Kruunun ensimmäinen ryhmävuokrauskohde Helsingin Turumankatu 

Usein kysytyt kysymykset ryhmävuokrauksesta A-Kruunussa 

Arkkitehti Riikka Pylväisen esitys Asumisen innovaatiot -seminaarissa

Ryhmävuokraus-konsepti (Helsingin kaupunki)

Palvelevatko miniasunnot lopulta asukkaiden tarpeita? (A-Kruunun blogi 8.9.2020) 

Ryhmävuokraustalon rakentaminen käynnistyi (A-Kruunun blogi 27.4.2020)