Asukastoiminta

Asukastoiminta on vapaaehtoista toimintaa, jolla A-Kruunun asukkaat voivat lisätä asumisen sujuvuutta ja asumisviihtyisyyttä. Se on ideoita ja tekoja, viestintää ja yhteistyötä - oman talon innostuksen ja osaamisen mukaista toimintaa. Asukkaana voit vaikuttaa omaa asumistasi koskeviin asioihin. Jokaisessa A-Kruunun talossa valitaan asukastoimikunta, joka vaikuttaa asukkaan näkökulmasta ajankohtaisiin asumisen asioihin.

Asukastoiminta muovautuu aina kunkin talon asukkaiden mukaan, onpa kyseessä grillijuhlat, pihatalkoot, ruokapiiri, kerhotoimintaa tai jotain muuta yhteistä ja yhdessä naapureiden kanssa. Tule mukaan vaikuttamaan omaan, naapureiden, koko kotitalosi asumiseen ja viihtyisyyteen. Kaikki osapuolet asukkaista isännöitsijään ja huollosta talojen omistajatahoon ovat yhtä tärkeitä toimijoita A-Kruunun asukashallinnossa.

Vinkit lapset

Jäälinna tuo iloa ja yhteisöllisyyttä kotipihaan

Pyydä naapurit mukaan ja loihtikaa yhdessä kotipihalle näyttävä jäälinna. Pala palalta rakentuva linna on helppo tehdä, ja jokaisesta kodista löytyy tarvittavat aineet ja välineet. Jäälinna tuo iloa ja piristystä yhteiseen pihaan ja on samalla mukavaa, yhteistä tekemistä naapuruston kesken – toki turvavälit huomioiden.

Pyydä naapurit mukaan ja loihtikaa yhdessä kotipihalle näyttävä jäälinna. Pala palalta rakentuva linna on helppo tehdä, ja jokaisesta kodista löytyy tarvittavat aineet ja välineet. Jäälinna tuo iloa ja piristystä yhteiseen pihaan ja on samalla mukavaa, yhteistä tekemistä naapuruston kesken – toki turvavälit huomioiden.  

Jäälinnan tiilet syntyvät helposti näin: 

  • Jäädytä vettä tyhjissä, huuhdelluissa maito- ja mehupurkeissa. Jäätyminen kestää pakkasesta riippuen päivästä kahteen päivään. 
  • Värikkäät jäätiilet syntyvät jäädyttämällä vesiväreillä, elintarvikevärillä, punajuurella tai vaikkapa mustikkamehulla värjättyä vettä.
  • Kun vesi on jäätynyt, irrota pahvi jäätiilen ympäriltä. 
  • Vie jäätiilet rakennuspaikalle ja kiinnitä ne toisiinsa suihkauttamalla tiilien väliin kevyesti vettä suihkepullosta. Kiinnitysapuna voit käyttää myös lumisohjoa. 

Ennen linnan tekemistä katsokaa pihamaalta sopiva paikka, joka ei ole ihmisten, autojen, aurausauton tai muun liikenteen tiellä. 
Voitte sopia, että kuka tahansa voi tuoda ja kiinnittää jäätiiliä linnaan haluamallaan tavalla. Näin jäälinna valmistuu vähitellen ja lopputulos on jokaiselle yllätys. Tässä mukavassa talvipuuhassa voivat olla mukana kaiken ikäiset asukkaat! 

Intoa yhteiseen rakennushankkeeseen!

Näin pääset toimimaan ja vaikuttamaan:

ASUKKAIDEN KOKOUS

Kaikki asukkaat voivat osallistua oman talonsa asukkaiden kokoukseen. Isännöitsijä kutsuu asukkaiden kokouksen koolle kerran vuodessa loppuvuodesta. Tässä kokouksessa käsitellään sekä asukkaiden että yhtiön näkökulmasta talon ajankohtaisia asioita. Täällä valitaan asukastoimikunta ja asukkaiden ehdokkaat yhtiön hallitukseen.

 

 

ASUKASTOIMIKUNTA

Mahdollisimman sujuvaa asumista! Asukkaiden kokouksessa vuosittain valittava asukastoimikunta kehittää asukkaiden ja isännöinnin välistä vuorovaikutusta. Yhteishallintolaki antaa asukastoimikunnalle laajan mahdollisuuden vaikuttaa asumiseen. Jokainen toimikunta määrittelee itse, mitä tehtäviä se ottaa tehtäväkseen.

 

 

PUHEENJOHTAJIEN KOKOUS

Eri talojen asukasaktiivit kokoontuvat yhteen puheenjohtajien kokouksessa. Silloin vaihdetaan kokemuksia asumisesta ja käydään kaikkia taloja koskevia asioita läpi yhdessä yhtiön edustajien kanssa.

 

 

YHTEISTYÖELIN

Kiinteistömäärän kasvaessa otetaan käyttöön yhteistyöelin. Toistaiseksi kehitysasiat käsitellään puheenjohtajien kokouksissa. Käyttöönottovaiheessa päätetään kokoontumisajankohdat ja kokoonpano.

 

ASUKASHALLINTOJÄRJESTELMÄN HAVAINNEKUVA

Asukashallintojärjestelmän havainnekuva

Lue asukashallintojärjestelmästä Asukasoppaasta