Uutinen

Kruunuvuorenrantaan uusia A-Kruunun asuntoja

A-Kruunun Kruunuvuorenrannan uuteen, 49 asunnon asuinyhteisöön oli runsaasti hakijoita. Merellinen miljöö ja ulkoilumahdollisuuden kiinnostivat hakijoita.


Turumankatu 11 ja Pojamonkatu 10 kahteen taloon oli yhteensä 913 hakijaa, jotka arvostivat erityisesti edullista vuokratasoa. Asuntojen keskivuokra on 13,99/m2/kk.

- Hakemuksissa nousi esille myös Kruunuvuorenrannan vetomaisuus meren- ja luonnonläheisyyden sekä hyvien ulkoilumaastojen vuoksi. Toisaalta palveluiden ja kulkuyhteyksien puuttuminen mietitytti monia. Kruunusiltojen valmistuttua alueen asuntojen kysyntä kasvaa varmasti entisestään, toteaa vuokrauspäällikkö Laura Kalakoski.

Normaalien vuokra-asuntojen lisäksi kohteeseen valmistui myös yhteisöllistä asumista edistäviä ryhmävuokra-asuntoja, joiden asukkailla on kullakin oma vuokrasopimus. Perinteisestä soluasumisesta poiketen asukkailla on mahdollisuus myös vaikuttaa asuinkumppaniensa valintaan ARA-kriteerien puitteissa.

- Tämän kohteen asuntojen runsas kysyntä kertoo kohtuuhintaisten ARA-asuntojen suuresta tarpeesta Helsingissä. A-Kruunu haluaa tuottaa kaikissa kohteissaan kohtuuhintaisuuden lisäksi laadukasta asumista niin asuntojen kuin myös kaupunkikuvallisten tekijöiden osalta, korostaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Hankkeen pääsuunnittelijana toimi arkkitehti Tiina Päivilä-Kari Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy:stä. Kohteen urakoi Lujatalo Oy.