Uutinen

Patteristontien Halloween-juhlista yleisömenestys

Patteristontiellä juhlittiin Halloweeniä menestyksekkäästi. Juhlimaan saapui kymmenittäin asukkaita. Taikuri veti juhlia, lapset olivat pukeutuneet juhlan teeman mukaan ja kaikki nauttivat itse kasatuista hamppareista ja hodareista.

Asukastoimikunnan puheenjohtaja Katri Metsomäki iloitsee, että tapahtumaan osallistui monia uusia asukkaita, ja kaikki näyttivät lähtevän kotiin hyvin mielin ohjelman päätyttyä. 

- Paikan päälle tuli 30 - 40 henkeä, mikä on meidän normaaliin toimintaan nähden paljon. Oli mukava huomata, että kaikki, sekä aikuiset että lapset, tuntuivat nauttivan. Olen erittäin tyytyväinen tapahtumaan sekä ihmisten aktiivisuuteen, kertoo Katri.

Juhlat onnistuvat pienessäkin kerhiksessä

Idea juhliin tuli luonnollisesti Halloweenista, kun asukastoimikunta pohti yhdessä tekemistä asukkaille. Halloween tuntui luontevalta tavalta saada lapset osallistumaan, ja Katri keksi kutsua myös taikurin paikalle. Talon asukastoimikunnassa on viisi jäsentä, jotka kaikki osallistuivat suunnitteluun, ja Katri kävi myöhemmin hakemassa tarvikkeet kaupasta.

- Meillä on talossa aika pieni kerhotila, ja muutenkin rajallinen määrä asioita, joita voimme yhdessä tehdä. Saimme idean järjestää ohjelmalliset juhlat sen sijaan että olisimme porukalla lähteneet jonnekin. Tällä tavoin kaikki pääsivät helposti osallistumaan, kertoo Katri.

Asukastoimikunnan toiveena on löytää toimintaa myös ikääntyneemmille asukkaille ja aktivoida heitä kohtaamaan toisiaan.

- Nykyään sukulaiset voivat olla kaukana. Olisi hienoa, jos vaikka talosta löytyisi lapsilla ”varamummoja tai -pappoja”, pohtii Katri.

Taikuri ja ihmisiä

Taikuri sulatti epäilijätkin puolelleen

Lapset tulivat paikalle pukeutuneina, tanssivat musiikin tahtiin, ja kaikki olivat haltioissaan taikurin tempuista. Tarjoiluiksi oli hankittu hampurilaisia ja hot dogeja, joita sai itse kasata miten halusi. 

Taikuri löytyi paikallisista toimijoista, joille lähetettiin tarjouspyynnöt.

- Hän osasi hyvin ottaa tilan haltuun ja hauskuutti myös niitä, jotka eivät ensin halunneet uskoa temppuihin ollenkaan. Kerhotila on pieni, mutta hän sovelsi esityksensä tilaan mainiosti. Lopulta kaikki lapset saivat taikurilta vuorollaan ilmapalloeläimen, myös ne, jotka ensin epäilivät hänen taitojaan, nauraa Katri.

Kuvassa ihmisiä halloween asuissa

Eri-ikäisyys haasteena toimintojen järjestämisessä

Talossa on ollut kokousten lisäksi muun muassa pieniä grillauskekkereitä sekä kerhohuoneella kokoontumisia. Asukkaiden aktiivisuus kärsii Katrin mukaan ihmisten eri-ikäisyydestä, ja usein kokoontumisissa on aika lailla samoja ihmisiä paikalla. Halloween-tapahtumassa oli paljon uusia kasvoja, ja Katri toivookin, että tämä innostaisi ihmisiä olemaan enemmän mukana myös jatkossa.

- Välillä on vaikea saada uutta porukkaa paikalle, mutta kyllä meillä kuitenkin asukkaita käy, jos jotain järjestää. Erityisesti ehkä lapsiperheet haluavat tutustua samanikäisiin, mitä asukastoimikunta voisi jatkossakin helpottaa järjestämällä toimintaa erityisesti lapsille, toteaa Katri.

Motivaatio toimintaan lapsuuden talkookokemuksista

Katri on itse ollut aiemmissakin asuinpaikoissaan mukana asukastoimikunnassa, ja tarvittaessa muussakin vapaaehtoistyössä. Häntä motivoi toimintaan oma lapsuus, jossa tehtiin paljon asioita talkoilla. Katri toivoo, että ihmiset oivaltaisivat, että asioita voi tehdä myös yhteiseksi eduksi ja hyödyksi.

- Moni saattaa tehdä asioita vain, jos saa siitä itse jotain korvausta. Kuitenkin vaikka lumen lapioiminen etupihalta lisää viihtyisyyttä kaikille, vaikkei siitä itse suoranaisesti hyötyisikään. Itse jaksan olla mukana järjestämässä näitä tapahtumia, koska haluan yrittää tuoda takaisin ajatusta yhteisöllisestä asumisesta, pohtii Katri.

 

Teksti: Ida Oljemark
Kuvat: Katri Metsomäki