Uutinen

Muistakaa rakastaa!

Anette Vuoristo on puolisoineen laittanut asuntonsa parvekkeelle ulkovalot hienosti kuntoon. Parvekkeen neljässä ikkunassa muodostuu kirjaimista sana LOVE, eli rakkaus. Valot loistavat hienosti aina alas Sompasaaren kaduille asti, mikä tuo leikkimielistä tunnelmaa pimeisiin iltoihin.

- On kiva olla vähän valoa synkkinä aikoina, ja halusimme hyödyntää parvekkeen tarjoaman ison tilan. Naapurit ovat reagoineet valoihin positiivisesti, sekä myös asukkaat muissa taloissa, joihin valot näkyvät. Aiotaan kyllä jatkaa samalla lailla ensi vuonna, kun tuli niin kivaa palautetta, kertoo Anette.

Fregatti Dygdenin kujan lähistöllä on pitkään näkynyt Sompasaaren alueella oleva työmaa, ja ympäristö alkaa nyt vihdoin näyttämään viihtyisältä. Aneten mukaan uusilla asuinalueilla otetaan usein heikommin huomioon aito viihtyvyys, eivätkä ne välttämättä aluksi tunnu niin kodikkailta. Hän haluaakin tuoda valoilla pientä leikkimielisyyttä arkeen ja vaikuttaa näin itse omaan asuinympäristöönsä.

- On kiva piristää myös muita ohikulkijoita tai naapureita valoilla, ja niillä voi vähän tuoda omaa näköisyyttään muuten niin rakennettuun alueeseen. Ja ovathan ne omasta mielestä myös hauskoja, toteaa Anette.

Muistakaa rakastaa!

Sinikeltainen muistutus arkeen

L-kirjaimen kohdalla on aseteltu myös Ukrainan lippu, joka korostuu hienosti sinisten ja keltaisten valojen keskellä. Anette haluaa muistuttaa ihmisiä lipulla sekä valojen väreillä ihmisistä Ukrainassa, ettemme unohda heidän taistelujaan arjen keskellä.

- Kaikki mahdollinen tuki heille sinne, vaikka eihän nämä valot heitä siellä päässä ehkä konkreettisesti autakaan. Muistakaa Rakastaa, se on se sanoma minkä haluamme näillä valoilla viestiä, kannustaa Anette.

Pienetkin teot tuovat viihtyvyyttä

Anette on mukana talon asukastoimikunnassa, ja on osallistunut muun muassa talon talkoisiin. Hän huolehtii myös pihalla istutuksista, ja on sitä mieltä että pienetkin kukat ja kasvit yhteisillä pihoilla ovat helppo tapa tuoda viihtyvyyttä arkeen. Hän tykkää pitää omasta asuinympäristöstään huolta, ja kokee että asukastoimikunnassa oleminen on helppo ja konkreettinen tapa osallistua siihen.

- Ollaan usein osallistuttu puolison kanssa talkoisiin ja muihin pieniin siivous- ja sisustushommiin. Asukastoimikunnassa asukkaat voivat itse vaikuttaa talonsa viihtyvyyteen, ja toivoisinkin että ihmisiä osallistuisi asukastoimintaan entistä enemmän. Välillä tuntuu, että on vaikea saada naapureita paikalle osallistumaan, mutta samalla monet saattavat miettiä, että miten oman asuinympäristöön voi kerrostaloasumisessa vaikuttaa. Yhteisen asukastoiminnan kautta se on helppoa ja mukavaa kun tutustuu samalla muihin naapureihin, toteaa Anette.

 

Teksti: Ida Oljemark
Kuvat: Tapio Antere, Pasi Hakala