Uutinen

Rento kokoontuminen tuo ihmisiä yhteen

Raatimiehenkadulla Porvoossa järjestettiin itsenäisyyspäivän kunniaksi glögitarjoilut taloyhtiön kerhohuoneessa. Paikalle tuli noin 25, enemmän kuin tapahtumaan oli alun perin ilmoittautunut.

Tarjoiltavana ollut syötävää ja juotavaa kului hyvin. Asukkailta tuli erittäin hyvää palautetta, ja monille jäi hyvä tunnelma vielä juhlien jälkeenkin. Kerhohuoneen pieni koko ei haitannut kokoontumista yhtään, ja tunnelma olikin lämmin koko juhlien ajan.

Kaikilta jotain omaa mukaan

Puheenjohtaja Jenni Stenström kävi muiden asukastoimikunnan jäsenten kanssa jo muutama viikko sitten koristelemassa kerhohuoneen muun muassa lumihiutaleilla ja tonttuikkunalla lapsille. Suunnittelu toteutui Jennin mukaan oikein hyvin, ja asukastoimikunnan kolme uutta jäsentä valoivat uutta innostusta kaikkiin jäseniin.

Tarjoiluina oli Jennin leipomia joulutorttuja sekä muiden asukkaiden tuomia kakkuja, suklaita ja muita herkkuja. Talossa asuu paljon ulkomaalaistaustaisia, jotka toivat omien kulttuuriensa ruokia mukaan, ja lopulta tarjoiluista tulikin pienimuotoiset nyyttikestit.

- Oli paljon herkkuja tarjolla ja syötävät maistuivat kaikille. Oli hauska, että kaikki toivat vähän ns. omia mausteitaan juhlaan. Koen että itsenäisyyspäivä on tavallaan neutraalimpi juhlapyhä kokoontua näin monikulttuurisen naapuruston kanssa kuin esimerkiksi joulu, jota kaikki eivät välttämättä juhli, toteaa Jenni.

Tästä on hyvä jatkaa

Varsinaista ohjelmaa ei tällä kertaa ollut, mutta joulumusiikki soi ja kaikki juttelivat keskenään. Yksi lapsista näytti spontaanisti muutamia temppuja yleisölle, ja asukkaiden kesken ideoitiin hieman ensi vuoden kokouksia.

Jennin mukaan paikalle saapui monia uusia kasvoja, joita hän ei tunnistanut, joten tilaisuus oli yhteishengen luomisen kannalta oikein onnistunut. Pienenä ohjelmanumerona toimi Jennin esittelemä uusi tekstiilipesuri asukkaille. Pesuri sai paljon kiitosta, ja varauksia tehtiinkin jo valmiiksi. 
Kaikki juhliin osallistuvat myös auttoivat järjestelyissä jollain tavalla, joko hoitamalla tarjoiluja tai siivoamalla jälkeenpäin. Tunnelma oli kerhohuoneella lämmin, myös sen pienen koon ja suuren ihmismäärän vuoksi.

 - Vähän ehdittiin jo miettiä ensi vuoden tekemisiä yhdessä, ja mitä hankintoja muun muassa kerhohuoneelle voisi ehdottaa. Meillä tulee uutenavuotena ensimmäinen asuinvuosi valmistumisen jälkeen täyteen, ja koen että tässä on hyvin ehtinyt tutustumaan naapureihin sinä aikana. Tästä kokoontumisesta tänään on oikein hyvä jatkaa ensi vuoden puolelle, toteaa Jenni.

Teksti: Ida Oljemark
Kuvat: Jenni Stenström