Nyheter

Herttoniemeen valmistui 44 ARA-asuntoa

Vain puoli kilometriä Herttoniemen metroasemalta Työnjohtajankatu 7:ään valmistui vuodenvaihteessa A-Kruunun uusin vuokratalokohde. Hakijoita kohteeseen oli 1 219. Hakijat arvostivat erityisesti talon sijaintia monipuolisten palveluiden lähellä ja mainioita liikenneyhteyksiä.

 

44 asunnon keskipinta-ala on 54,7 m2 ja keskivuokra 15,19 €/m2/kk. Asunnoissa ei ole huoneistokohtaisia saunoja, mutta talon ylimmässä, 8. kerroksessa sijaitsee talosauna ja myös kerhohuone. Pihatasoon toteutettiin yhteistyöhankkeena iso korttelipesula, joka palvelee myös kahta muuta taloa.

- Sijainti ja hyvät liikenneyhteydet olivat suurella osalla hakijoista pääsyy hakea asuntoa tästä kohteesta, joka kiinnosti erityisesti nuorempia hakijoita. Selvä enemmistö hakijoista oli 18 – 40 -vuotiaita, kertoo vuokrauspäällikkö Laura Kalakoski.

Hakijoita riitti talon kaikkiin asuntoihin runsaasti, mutta pääpaino oli pienten asuntojen kysynnässä.

- Pieniä asuntoja hakivat muun muassa itsenäistymään haluavat nuoret, erotilanteessa olevat henkilöt, pienempiä asumiskustannuksia etsivät, asunnottomat ja paikkakunnalle muuttavat henkilöt. Isompien asuntojen hakijoiden kohdalla korostui asumiskustannuksiltaan edullisemman tai isomman asunnon tarve, kertoo Kalakoski.

Talo valmistui alueelle, johon JM Suomi Oy:llä on tavoitteena toteuttaa ympäristöystävällistä korttelikaupunginosaa. A-Kruunun hanke käynnisti alueen rakentamisen. Metroaseman lisäksi A-Kruunun kohteen lähellä sijaitsee uusi monipuolinen kauppakeskus Hertsi, jossa on myös julkisia lähipalveluja.  

- Helsingissä on tällä hetkellä jokaisessa ARA-kohteessa runsaasti hakijoita. Meille on tulossa Helsinkiin lähivuosina lisää asuntoja muun muassa Jätkäsaareen ja Pasilaan. Pyrimme kehittämään uusia hankkeita voidaksemme tuottaa kaupunkiin jatkossakin lisää kohtuuhintaisia asuntoja, kertoo toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

A-Kruunulla on Helsingissä vuokra-asuntoja myös Kalasatamassa, Kuninkaantammessa, Kruunuvuorenrannassa, Mellunmäessä ja Laajasalossa.

 

esimerkki asunnon kuva

esimerkki asunnon kuva2