Uutiset

Ajankohtaisia uutisia A‑Kruunulta

A-Kruunussa edistämme kohtuuhintaisten asuntojen tuotantoa ja näin luomme hyvät asumisen puitteet asukkaille. Täällä voit lukea ajankohtaista tietoa toiminnastamme, asumisesta ja rakentamisesta.

17.04.2024

Vuonna 2024 käynnistyy edellisvuotta enemmän hankkeita

Valtio-omisteinen A-Kruunu käynnisti viime vuonna 223 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon asunnon rakentamisen, ja asuntoja valmistui 257. Vuoden lopussa 48 asuntokohteessa oli valmiina yhteensä 2878 asuntoa, ja rakenteilla oli kahdeksan kohdetta, yhteensä 394 asuntoa. Taloudellinen käyttöaste oli 99,6 %. Vuonna 2024 pyritään vähintään 300 asunnon aloittamiseen.

04.04.2024

Hyvä lajittelu näkyy omassa kukkarossa

Sen lisäksi että lajittelu on ympäristöystävällistä, voivat asukkaat vaikuttaa sen avulla talon kustannuksiin. Mitä aktiivisemmin asukkaat yhdessä lajittelevat, sen vähemmän jätekustannuksia yhtiölle syntyy ja säästytään turhilta vuokrankorotuksilta. 

15.03.2024

Palvelumuotoilu tuo hyötyjä sekä asukkaalle että vuokranantajalle

Palvelumuotoilun tarkoitus on kehittää palveluja käyttäjän näkökulmasta sekä luoda dialogia käyttäjän ja palvelun tuottajan välillä. Asumisessa se tarkoittaa asukkaan ja yhtiön välistä yhteistyötä, jotta asukkaat voivat osallistua asumisen kehittämiseen. Satu Karppinen tutki palvelumuotoilun mahdollisuuksia A-Kruunun talossa Tikkurilan Lummetiellä. 

06.02.2024

Vuokrien tasaamisen tavoitteena turvata tasainen vuokrakehitys

A-Kruunulla on käytössään muiden ara-yhteisöjen tavoin vuokrien tasausjärjestelmä, joka perustuu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran ohjeistukseen. Tasausjärjestelmän periaatteiden esiin tuominen on helsinkiläiseltä asukasaktiivilta tullut toive. 

05.02.2024

Yleishyödyllinen toiminta tarvitsee suorituskyvyn johtamista

Kiinteistöalan yleishyödyllisten yhtiöiden toiminnan tehokkuutta on vaikea mitata, koska ne eivät tavoittele voittoa. A-Kruunun rakennuttamisjohtaja Jouni Isomöttönen kehitti tuotantotalouden DI-opintojen yhteydessä suorituskyvyn johtamisjärjestelmän yleishyödyllisille vuokrataloyhtiöille. Aiheesta kirjoitettu diplomityö on julkaistu Lappeenrannan-Lahden teknillisessä yliopistossa loppuvuodesta 2023.

22.01.2024

Lummetiellä halutaan yhteisöllistä asumista

Tikkurilan Lummetien vuonna 2022 valmistuneessa kohteessa asukastoiminta on pyörähtänyt käyntiin mallikkaasti. Kerhohuonekin on otettu monipuoliseen käyttöön.