Uutinen

A-Kruunu toteuttaa puukerrostalokohteen Sipooseen

A-Kruunu Oy valmistelee KVR-urakkakilpailua puurakenteisen kerrostalon toteuttamiseksi Sipoon Söderkullan uudelle Kalliomäen alueelle. A-Kruunun hanke on alueen ensimmäinen tonttivaraus. Sipoon kunnanhallitus on tehnyt myyntipäätöksen keskeisesti Söderkullassa sijaitsevasta tontista. Asuntoja tontille on tulossa noin 50, ja asuntotyyppejä on yksiöistä perheasuntoihin.

- Söderkulla on kehittyvää aluetta, josta on erinomaiset liikenneyhteydet sekä Helsinkiin että Porvooseen. Kalliomäen alue puolestaan on aivan Söderkullan keskustan palveluiden äärellä ja palvelee tulevia asukkaitamme erinomaisesti, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Kalliomäen asemakaava-alueelle kunnallistekniikka valmistuu tulevana kesänä, jolloin tontit ovat rakennettavissa. Kohteen suunnittelu on käynnistymässä ja kohde toteutetaan KVR-urakkana. Hankkeesta kiinnostuneet urakoitsijat pyritään osallistamaan hankkeeseen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, sillä puurakentamista ei voi kilpailuttaa samalla tavalla kuin betonirakentamista.

A-Kruunulla on Söderkullan maantieteellisesti korkeimman alueen ensimmäinen tonttivaraus. Tonttipäällikön mukaan ensimmäinen hanke on alueen rakentumisen kannalta tärkeä ja se määrittelee mihin suuntaan alue lähtee kehittymään.

- Sipoon kunta suhtautuu myönteisesti puukerrostalohankkeisiin. On hyvä, että kuntaan rakennetaan puukerrostaloja, jotka ovat asumisen nykyaikainen ja ekologinen vaihtoehto. Meillä on käynnistynyt kunnassa aluebrändäystyö eli mietimme, mitkä ovat eri alueidemme erityispiirteitä ja millaisia alueita haluamme kunnassa rakentaa. Esimerkiksi ekologisuus ja monipuolisuus ovat jatkossa yhtenä tärkeänä punaisena lankana alueiden kehittämisessä, kertoo tonttipäällikkö Anna-Leena Rouhiainen Sipoon kunnasta.

Söderkullan kohteen rahoituksessa käytetään ARA:n hyväksymää 40 vuoden korkotukilainaa.  Asukkaat valitaan ARAn ohjeistuksen mukaan ja vuokra määräytyy omakustannusperiaatteen mukaan kohtuuhintaiseksi kuten kaikissa A-Kruunun taloissa.

A-Kruunu on valtio-omisteinen erityistehtäväyhtiö, jonka tehtäväksi on annettu muun muassa puukerrostalojen rakennuttaminen. Tavoitteena on, että v. 2021 yhtiön asuntoaloituksista 15 % on puukerrostalohankkeissa.  

- Ensimmäinen puukerrostalomme valmistui viime vuoden keväällä Helsingin Kuninkaantammeen. Hanke onnistui hyvin ja asukkaat ovat olleet kohteeseen tyytyväisiä. Etsimme jatkuvasti uusia tontteja myös puukerrostaloille. Tärkeintä on löytää Söderkullan ja Kuninkaantammen kaltaisia kysyttyjä asuinalueita, joilla palvelut ovat lähellä ja julkiset liikenneyhteydet kunnossa, korostaa Mäkimattila.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, jari.makimattila@a-kruunu.fi, puh. 040 755 3924
Tonttipäällikkö Anna-Leena Rouhiainen, anna-leena.rouhiainen@sipoo.fi, puh. 040 191 4359