Uutinen

Lahteen valmistui 37 uutta A-Kruunun vuokra-asuntoa

A-Kruunun ensimmäinen kohde Lahteen valmistui Teräsmuorin raitti 1:een. Hakijoita keskustan tuntumassa olevaan kohteeseen oli yli 150. 

Kuusikerroksiseen taloon valmistui asuntoja yksiöistä perheasuntoihin. Asuntojen keskivuokra on 14,90 euroa neliöltä kuukaudessa. Vuokrat määräytyivät omakustannusperiaatteen mukaan,  ja asukkaat valittiin ARAn asukasvalintaohjeistuksen mukaisesti.

.

Vahva-Jussin alueella yhdistyy leppoisa lähiöelämä ja kaupunkielämän vaivattomuus.

- Erityisesti kaksiot ja isommat perheasunnot kiinnostivat hakijoita, joista monet olivat nuoria pariskuntia, perheitä ja eläkeläisiä. Hakijoita kiinnosti kohteen hyvä sijainti sekä perheellisiä koulujen läheisyys, kertoo vuokrauspäällikkö Laura Kalakoski.

Projektipäällikkö Leena Aho-Manninen kehuu hankkeen urakoitsijan, Hartela Etelä-Suomi Oy:n Lahden toimijoita esimerkillisestä suorituksesta.

.

- Tällä työmaalla töiden aikataulutus ja työn laatu sekä rakennusjätteiden kierrätys on hoidettu erinomaisesti. Kun sekä työmaan toimijat että suunnittelijat osaavat työnsä ja yhteistyö pelaa, lopputuloksena on muuttopäivänä asukkaille virheettömät asunnot, kiittelee Aho-Manninen.

Hankkeen pääsuunnittelijana on toiminut Lahdessa toimiva arkkitehti Ilkka Ridanpää Arkkitehtitoimisto Ilkka Ridanpää Oy:stä.  

.

 

.