yläkuva

Kuninkaantammen puukerrostalot – ainutlaatuinen puurakentamishanke

A-Kruunu on vahvasti mukana kehittämässä puukerrostalojen rakentamisen prosessia. Helsingin Kuninkaantammeen Taidemaalarinkatu 6:een valmistui keväällä 2018 kaksi A-Kruunun puukerrostaloa. Vuokra-asunnot kuuluvat tutkimushankkeeseen, jossa vertaillaan puu- ja betonirakentamisen ominaisuuksia samanlaisissa taloissa suunnittelu- ja rakentamisvaiheessa sekä käytön aikana.

Ainutlaatuinen hanke on osa Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa, jossa lisätään kerrostaloasumisen houkuttelevuutta, joustavuutta ja yksilöllisiä ratkaisuja. Tutkimukseen kuuluu myös asiakastyytyväisyystutkimus, jolla selvitetään puu- ja betonirakennuksen asumisviihtyisyyden mahdollisia eroja. Tutkimustulokset julkistetaan keväällä 2019.

a-kruunu_puurakentaminen-1

 a-kruunu_puurakentaminen-2

Ensimmäisen puukerrostalokohteemme rakentaminen alkoi heinäkuussa 2016, harjannostajaisia Taidemaalarinkatu 6:ssa juhlittiin lokakuussa 2017 ja asunnot valmistuivat maaliskuussa 2018. Kohteessa on kaksi puurakenteista 4-kerroksista asuinrakennusta, joissa on yhteensä 58 vuokra-asuntoa kooltaan 34,5 – 88m². Etsimme jatkuvasti uusia puurakentamishankkeita. Tavoitteena on, että vuonna 2021 noin 15 % asuntoaloituksista on puukerrostaloissa. 

Lue lisää Kuninkaantammen puukerrostaloista:

Puukerrostalon rakentamisen aikainen hiilijalanjäki näyttää jäävän betonitaloa pienemmäksi

Puu on tulossa takaisin kaupunkiin