Uutinen

A-Kruunu osallistuu sosiaalisen asumisen festivaalille kehityshankkeen esittelyllä

Kansainväliset sosiaalisen asumisen festivaalit avattiin tänään Helsingissä. A-Kuunu osallistui festivaaleille videollaan, joka kertoo Kalasataman kehityshankkeesta.

Festivaalin avajaiset Helsingin kaupungintalolla.

Nelipäiväisen International Social Housing Festivalin järjestää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Housing Europen kanssa.

Festivaali kokoaa yhteen kansainvälisiä sosiaalisen asumisen asiantuntijoita, tutkijoita, rakennuttajia, suunnittelijoita ja päättäjiä. Kaupunkifestivaali on avoin kaikille yleishyödyllisestä asumisesta kiinnostuneille. Festivaaleille on ilmoittautunut mukaan lähes 1000 osallistujaa.

Festivaalit oli tarkoitus järjestää jo vuonna 2021, mutta ne peruttiin koronan takia. Festivaalia varten toteutettiin jo viime vuonna kansainvälinen Building Communities -videosarja, jossa tutustutaan kohtuuhintaisen asumisen innovaatioihin, ratkaisuihin ja toteutuksiin eri puolilla Eurooppaa. Sarjaan valmistui 24 dokumenttityyppistä videota.

A-Kruunu osallistui sarjaan esittelemällä Kalasatamaan toteutetun Urbaanit lapsiperheet -hankkeen, jonka myötä syntyneitä suunnitteluratkaisuja on käytetty hyödyksi muissakin kohteissa. Hankkeen tavoitteena oli luoda uusia suunnitteluratkaisuja kaupunkimaiseen lapsiperheasumiseen.

A-Kruunun osuudessa vieraillaan helsinkiläisessä Mansion lapsiperheessä, joka asuu Fregatti Dygdenin kujan kerrostalossa, jossa kehityshanke toteutettiin. Videolla haastatellaan myös hankkeen pääsuunnittelijaa, arkkitehti Vesa Humalistoa INAROsta sekä ko. hanketta varten pienperheiden asumisen käytäntöjä, toiveita ja tarpeita tutkinutta Johanna Liliusta Aalto-yliopistosta.

A-Kruunun video on katsottavissa: Building Communities in Helsinki

Sarja on osa asumisjärjestö Housing Europen toimintaa ja se on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä BBC Story Works Commercial Productionsin kanssa. Suomesta sarjaan osallistui myös TVT Asunnot Oy.

Building Communities -sarja on näkynyt vuoden aikana ja tulee näkymään myös tämän vuoden aikana kattavasti eri puolilla Eurooppaa muun muassa sarjaan osallistuvien tahojen, Housing Europe -järjestön sekä BBC Story Worksin verkkosivustoilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Housing Europe on eurooppalainen voittoa tavoittelematon asumisen järjestö, johon kuuluu asunnontarjoajia 25 maassa. Sarjan toteuttaa BBC Story Works, joka on BBC Global Newsin kaupallinen sisältöosasto.

Tutustu Helsingin festivaalin ohjelmaan: https://socialhousingfestival.eu/events/festival-program/

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, jari.makimattila@a-kruunu.fi, puh. 040 755 3924