Uutinen

A-Kruunulle hankkeita Turkuun

A-Kruunu on allekirjoittanut Senaatti-kiinteistöjen kanssa kiinteistökaupan esisopimuksen kahdesta Pihlajaniemen asuinalueen tontista.  Merenrannan ja kaupungin keskustan läheisyydessä sijaitseville tonteille rakennutetaan yhteensä yli 100 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa.

- Turku kuuluu tulevaisuuden kasvualueisiin, mikä on nähtävissä myös asuntojen hinnoissa. Turun hintataso on noussut tasaisesti viimeisten kymmenen vuoden aikana ja alueella tarvitaan kohtuuhintaisia asuntoja tasapainoittamaan tulevaisuuden asuntomarkkinoita, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

A-Kruunu rakennuttaa asuntoja hyvien kulkuyhteyksien varrelle ja panostaa talojen ja asuntojen laadukkaaseen suunnitteluun. Myös alueen viihtyvyys merkitsee yhä enemmän asukkaille.

- Turkuun tulevat kohteet sopivat erinomaisesti tavoitteisiimme. Pihlajaniemen alueesta on tavoitteena tehdä yli 5000 asukkaan viihtyisä, vehreä ja omaleimainen kaupunginosa, jonne on suunniteltu myös hyvät palvelut. Alueen suunnittelussa on haettu ihmisen mittakaavaista, monipuolista ja vaihtelevaa kaupunkirakennetta, toteaa Mäkimattila.

Lopulliset kiinteistökaupat on tarkoitus tehdä alkuvuonna 2022, jolloin myös tonttien rakentaminen alkaa.  Näiden hankkeiden lisäksi A-Kruunu tulee toteuttamaan alueelle puukerrostalokohteen. Sen rakentamisen ajankohta tarkentuu myöhemmin.

- Tämä hankekokonaisuus on A-Kruunulle merkittävä siksi että uudistuotantomme käynnistyy tämän myötä Turussa mutta myös siksi, että hankkeen mahdollistama asuntomäärä on merkittävä lisäys asuntokantaamme, korostaa Mäkimattila.

A-Kruunulla on valmiina 1450 vuokra-asuntoa, rakenteilla tai rakenteille lähdössä 1100 asuntoa ja suunnitteilla 850 asuntoa. Kaikki kohteet ovat ARAn hyväksymällä 40 vuoden korkotukilainalla rahoitettuja.

Hankkeista pääosa sijaitsee Helsingin seudulla. Osa sijaitsee Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Kuopiossa eli kasvavilla kaupunkiseuduilla, joilla myös on suuri kysyntä kohtuuhintaisesta asuntotuotannosta.