Uutinen

Merkittävä ja haastava hanke rakenteille Helsingin Pasilassa

A-Kruunu toteuttaa Keski-Pasilan Ratapihakorttelien alueelle kahden rakennuksen kokonaisuuden, johon tulee 122 vuokra-asuntoa ja katutasoon toimitilaa. Urakkasopimus on allekirjoitettu Jatke Uusimaa Oy:n kanssa.

Kauppakeskus Triplan kupeeseen, osoitteeseen Pasilankatu 11 ja 13 rakennutettava kohde on vaativa hanke sekä kaavallisesti, että rakennustyön suorittamisen kannalta. Kohteen pääsuunnittelijana on toiminut HPK Arkkitehdit Oy.

- Vuoden alussa käyntiin lähtevä kohde on merkittävimpiä hankkeitamme niin taloudellisesti, kuin myös suunnittelun ja toteuttamisen haasteellisuuden vuoksi. Olemme iloisia, että haasteisiin on löydetty ratkaisut. Voimme toteuttaa ARA-kohteen, joka on arjen toimintojen sujuvuuden kannalta sijainniltaan paras mahdollinen julkisen liikenteen solmukohdassa, huipputason palvelujen äärellä, eikä kuitenkaan kaukana Keskuspuistosta, kertoo toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Asuntojen keskipinta-ala on 55,9 m2, ja monet asunnoista ovat tilankäytöltään tehokkaita kolmen ja neljän huoneen perheasuntoja.

Ratapihakorttelien asemakaava toteutettiin kumppanuuskaavoituksena eri tahojen hyvässä yhteistyössä. Kaupunkikuvalliset tavoitteet ovat kunnianhimoiset, mikä näkyy muun muassa monimuotoisena kattomaailmana.

Kummassakin rakennuksessa on ylimmässä kerroksessa kerhotila ja saunaosasto, joilla on omat ulko-oleskelutilat, sekä erillinen yhteiskäyttöinen kattoterassi. Bulevardimaiseksi muutettavan Pasilankadun varteen kaava edellyttää katutasoon toimi- tai palvelutiloja.

- Vuokrataso tulee tässäkin hankkeessa määräytymään omakustannusperiaatteen mukaan kohtuuhintaiseksi ja selkeästi alueen vapaarahoitteista asuntotuotantoa edullisemmaksi. Uskomme, että hankkeestamme tulee suosittu, sillä tällaisista asuinkohteista on Helsingissä kova pula, toteaa Mäkimattila.

4 – 8 -kerroksiset rakennukset valmistuvat elokuussa 2022.

Pasilaan rakentuvan uudiskohteen julkisivu