Uutinen

Puukerrostalo yllätti positiivisesti

Petra Arttola valitsi asuintalonsa Söderkullassa paikan vuoksi, mutta on tykästynyt puukerrostalossa asumiseen. Hän haluaa toimia talon viihtyisyyden lisäämiseksi myös asukastoimikunnassa.

Söderkullan Kalliomäenkaaren puukerrostalo valmistui maaliskuussa 2021. Suurin osa asukkaista ei ole aiemmin asunut puukerrostalossa, kuten ei myöskään Petra.

- Söderkulla on jo vuodessa osoittautunut hyväksi paikaksi asua. Iltaisin voi käydä rauhassa lenkillä ja luonto sekä palvelut ovat lähellä, kertoo Petra.

Petra ei asuntoa hakiessaan miettinyt talon rakennusmateriaalia, vaan meni enemmänkin alueen perässä. Puumateriaali on osoittautunut positiiviseksi yllätykseksi.

- Äänieristys on paljon parempi kuin missään aikaisemmassa asunnossa, mikä yllätti kyllä suuresti. Jotain tömähdyksiä toki kuuluu mutta ei mitään muuta. Täysin rauhassa saa kyllä olla, kertoo Petra.

Petra tosin asuu perheensä kanssa ylimmässä kerroksessa ja on kuullut alakerran naapureiden kuulevan ääniä ylhäällä olevista asunnoista. Yksi kehityskohde talossa on kuitenkin tullut vastaan, erityisesti ylempänä asuvilla.

- Viime kesänä asunto oli kuuma, ja meidän piti ostaa ilman viilennin. Asiaan voi toki vaikuttaa myös ylempänä asuminen, pohtii Petra.

Petra arvioi huoltoa ammattilaissilmin

Ensimmäinen vuosi asunnossa on mennyt Petran mukaan todella hyvin, eikä kuumuudesta huolimatta ole noussut esiin mitään isompia moitteita. Siivous, huolto ja kunnossapito ovat toimineet moitteettomasti. Huoltoon Petra kiinnittää työnsäkin puolesta erityisesti huomiota. Hän toimii kiinteistöhuollossa kiinteistösihteerinä.

- Hyvin on kyllä huolto toiminut. Olen antanut talvikunnossapidosta netin kautta huollolle myös kiitosta, kertoo Petra.

Petra on ollut tyytyväinen myös A-Kruunun isännöinnin nopeaan reagointiin ja asioiden hoitamiseen siitäkin huolimatta, että isännöitsijä vaihtui muutama kuukausi sitten. Samoin vuokravalvonta on reagoinut kysymyksiin nopeasti. Petra ei ole ennen asunut A-Kruunun taloissa ja esimerkiksi vesimaksun palautus, oli aluksi hämmentävä asia.

Tuttavien esimerkki kannusti mukaan asukastoimintaan

Petran tuttavat, jotka asuvat A-Kruunun taloissa, ovat kertoneet omien talojensa asukastoiminnasta. Asiasta innostuneena Petra ilmoittautui talonsa asukastoimikuntaan mukaan, ja tuli lopulta valituksi puheenjohtajaksi. Tähän asti talossa ei ole vielä järjestetty mitään asukastoimintaa koronan takia, mutta jotain pientä on suunnitteilla keväälle.

- Sisustettiin asukastoimikunnan kanssa kerhohuone, joten sen avajaiset voitaisiin toivottavasti pitää kevään aikana. Ehkä siitä sitten alkaisi aktiivisempi asukastoiminta, toivoo Petra.

 

Teksti: Ida Oljemark
Kuva: Tapio Antere