News

Topical news from A‑Kruunu (FI)

At A-Kruunu, we promote the production of affordable housing and creating better housing conditions for our residents. For up-to-date information about our activities, housing and construction, visit this link.

Subscribe to our newsletter

08.12.2023

Asukkaiden hiljainen tieto hyödyksi lukitusjärjestelmän uudistamisessa

Helsingin Svanströminkujan talojen lukitusjärjestelmän patentin vanhentumisen myötä taloissa siirryttiin sähköiseen  Abloy iLOQ -järjestelmään. Avainturvallisuus parani, kun avaimia ei enää jää poismuuttaneiden asukkaiden haltuun. Asukkaiden hiljainen tieto saatiin hyödynnettyä reittisuunnitelmien laatimisessa. 

08.12.2023

Pakrintiellä pikkujoulujuhlat kutsuivat väkeä yhteen

Kirkkonummella Pakrintiellä järjestettiin asukkaiden kesken pikkujoulujuhlat. Pieni ohjelma ja rento seurustelu toi väkeä mukavasti paikalle, mikä innosti asukastoimikuntaa myös ensi vuoden toiminnan suunnittelemiseen. Joululounas ja koristelut onnistuivat hyvin, ja palvelupäälliköltä saatu apu kannusti eteenpäin.
 

08.12.2023

Rento kokoontuminen tuo ihmisiä yhteen

Raatimiehenkadulla Porvoossa järjestettiin itsenäisyyspäivän kunniaksi glögitarjoilut taloyhtiön kerhohuoneessa. Paikalle tuli noin 25, enemmän kuin tapahtumaan oli alun perin ilmoittautunut.

21.11.2023

Muistakaa rakastaa!

Anette Vuoristo on puolisoineen laittanut asuntonsa parvekkeelle ulkovalot hienosti kuntoon. Parvekkeen neljässä ikkunassa muodostuu kirjaimista sana LOVE, eli rakkaus. Valot loistavat hienosti aina alas Sompasaaren kaduille asti, mikä tuo leikkimielistä tunnelmaa pimeisiin iltoihin.

09.11.2023

Kiinteistöhuollon palveluun panostaminen kannatti

Kiinteistöhuollon palvelun laatu sekä nopeus kasvattivat arvosanojaan A-Kruunun vuosittaisessa asiakastyytyväisyystutkimuksessa. Kaikkien kysymysten vastausten keskiarvo oli 3,78/5. NPS-tulos jälleen kiitettävällä tasolla.
 

03.11.2023

Patteristontien Halloween-juhlista yleisömenestys

Patteristontiellä juhlittiin Halloweeniä menestyksekkäästi. Juhlimaan saapui kymmenittäin asukkaita. Taikuri veti juhlia, lapset olivat pukeutuneet juhlan teeman mukaan ja kaikki nauttivat itse kasatuista hamppareista ja hodareista.

03.11.2023

Budjettiperusteet avattiin asukasaktiiveille

Lokakuun lopussa pidetty budjettikokous todettiin hyväksi tavaksi käsitellä A-Kruunun talousasioita, muun muassa vuokrantarkistusperiaatteita. A-Kruunun asuntojen vuokrat nousevat ensi keväänä keskimäärin 3,96 %. Puheenjohtajien Teams-kokous päätettiin ottaa käyttöön uutena yhteistyöelimenä.

31.10.2023

Nurmijärvelle valmistui 90 asunnon puukerrostalokortteli

Klaukkalan Jouhisarankujalle valmistui BoKlok-konseptin mukainen kolmen puukerrostalon kortteli, jonka kaksi taloa rakennettiin A-Kruunun vuokra-asunnoiksi ja yksi talo BoKlokin myyntiin omistusasunnoiksi.

20.10.2023

Helppo tapa vaikuttaa

Kaarlo Sarkiankadulla asukkaat ovat ottaneet aktiivisesti käyttöön erilaiset yhteiset tilat, kuten tilavan kerhohuoneen tai sisäpihan. Asukastoimikunnalla on myös paljon erilaisia ideoita yhteiselle tekemiselle, ja puheenjohtaja Julia Debbarh lähtee innolla mukaan toteuttamaan niitä.

16.10.2023

Uu­si yh­teis­hal­lin­to­la­ki as­tuu voi­maan en­si vuo­den alus­sa

Lain tavoitteena on monella tavalla edistää asukkaiden asemaa ja vaikutusmahdollisuuksia. Uudistusta esiteltiin syyskuussa Vuokralaiset ry:n järjestämillä Vuokralaispäivillä. A-Kruunu on toiminut jo aiemminkin uuden lain hengen mukaan.

10.10.2023

Asukkaalla ja yhtiöllä yhteinen etu energiansäästössä

Energian säästäminen on talon kustannuksiin eli vuokriin vaikuttava asia. Sen lisäksi asukas voi asumistottumuksillaan keventää suoraan oman kukkaron kuluja. Myös ilmasto kiittää järkevää energiankulutusta.

09.10.2023

Koira on mukava harrastuskaveri ja perheenjäsen

Milo Aholle koira on sekä harrastuskaveri että perheenjäsen. Koira kannattaa Milon mielestä pienestä pitäen totuttaa myös asumisen ääniin asuinyhteisössä. Suomessa vietetään eläintenviikkoa 4. – 10.10.2023. A-Kruunun  asuntoihin on sallittua ottaa lemmikki.

15.09.2023

Venetsialaiset keräsivät asukkaat yhteen Keravalla

Kaakkurinpolulla Keravalla järjestettiin todella menestyksekkäät venetsialaiset. Kesän päättäjäiset vetivät hyvin naapureita mukaan, ja asukastoimikunnan jäsenet Jaana Sildén ja Anne Sormunen olivat todella tyytyväisiä työnsä tulokseen.

01.09.2023

Vinttien aarteet esillä A-Kruunun toimistolla

A-Kruunun uusiin toimitiloihin Pasilaan haluttiin taidetta kiertotalousteemalla. Syntyi idea, joka ilahdutti sekä henkilöstöä että toimitiloissa vierailevia.

01.09.2023

Tampereelle Näsijärven rantaan valmistui ainutlaatuinen vuokratalo

Rantakylänraitti 1:n asukkaat pääsevät nauttimaan hyvin suunniteltujen asuntojen lisäksi ainutlaatuisista ranta-alueen avarista näkymistä ja erinomaisista kulkuyhteyksistä. Nuo ominaisuudet vaikuttivat myös Sanna Rajamäen uuden asuinpaikan valintaan.

21.08.2023

Kierrätys on parvekepuutarhuriksi alkavan valttikortti

Jenni Stenströmin kotoa löytyy vehreä keidas. Parvekkeella on monia eri hyötykasveja ja kukkia, joista Jennin koko perhe, tytär ja kilpikonna Lukas, ovat nauttineet koko kesän.

10.08.2023

Pasilaan rakenteille 44 uutta ARA-kerrostaloasuntoa

A-Kruunu on allekirjoittanut urakkasopimuksen Tencon Oy:n kanssa vuokratalon rakentamisesta Keski-Pasilan Ratapihakorttelien alueelle Tulistimenkadulle. Hankkeen on suunnitellut Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy.

03.08.2023

Yhteistyö palvelupäällikön kanssa edistää kaikkien asumista

Asukkaiden ja palvelupäällikön yhteistyö lisää parhaimmillaan kaikkien asumisviihtyisyyttä. Söderkullassa asuva Ulla ja palvelupäällikkö Miro Puhakka korostavat, että aktiivinen yhteydenpito tuo esiin ajankohtaiset tarpeet. 

03.07.2023

Kerhohuoneella tavataan!

Korvatunturintieltä Helsingin Mellunmäestä löytyy A-Kruunun talojen suurin kerhohuone, jonka asukkaat ovat sisustaneet viihtyisäksi paikaksi pitää talon yhteisiä ja asukkaiden omia tilaisuuksia.

30.06.2023

Lahteen valmistui 37 uutta A-Kruunun vuokra-asuntoa

A-Kruunun ensimmäinen kohde Lahteen valmistui Teräsmuorin raitti 1:een. Hakijoita keskustan tuntumassa olevaan kohteeseen oli yli 150. 

27.06.2023

Ryhmävuokrauskonseptissa yhdistyvät yhteinen katto ja hyvä henki

Kehittyvä kerrostalo-ohjelman ryhmävuokrauskonsepti yhdistää ihmisiä pieniksi yhteisöiksi. Asukkaat osallistuvat itse osittain uusien asukkaiden valintaan. 

26.06.2023

Kierrättäminen on mukavaa

Porvoon Raatimiehenkadun asukastoimikunnan puheenjohtaja Jenni Stenström on innokas kierrättäjä ja miettii taloonsakin kiertotaloutta edistäviä toimia. Jenni ja palvelupäällikkö Pasi Hakala pohtivat yhdessä aihetta kesäkuisena keskiviikkona talon kerhiksellä. Mukana oli myös Pasin koiravauva Aimo.

21.06.2023

A-Kruunun vastuullisuusohjelma vuosille 2023 – 2025 valmistunut

Yhtiön strategiset tavoitteet ja sidosryhmien odotukset ovat ohjanneet A-Kruunun vastuullisuusohjelman konkreettisten tavoitteiden laatimista. Vastuullisuus tarkoittaa A-Kruunussa vastuuta asukkaista ja työntekijöistä sekä ympäristöstä ja yhteiskunnasta.

06.06.2023

Jokainen kerätty roska on hyvä asia

Tänä keväänä Yle kannusti koko Suomea keräämään miljoona pussia roskia pois ympäristöä likaamasta. Ylen kampanjaa tukemaan A-Kruunu järjesti oman roskapussikampanjan taloissaan. Lahjakorttiarvonnat menivät Kirkkonummelle ja Keravalle.

05.06.2023

Puheenjohtajat koolla vaihtamassa kokemuksia

A-Kruunun talojen asukastoimikuntien puheenjohtajat kokoontuivat toukokuun lopulla vapaamuotoiseen tilaisuuteen tutustumaan toisiinsa ja vaihtamaan kokemuksia asukastoiminnasta. 

29.05.2023

Kustannuskehitys, asukastoiminta ja ympäristöystävällisyys esiin hallituksessa

Hallituksen asukasedustajat Malviina Peltonen ja Janne Hukkavaara haluavat nostaa hallituksessa esiin asioita, jotka vaikuttavat asukkaiden toimeentuloon, yhteisöllisyyteen ja ympäristöystävällisyyteen.

24.05.2023

Toimiva asunto, viihtyisä ympäristö ja hyvät naapurit

Ritva Knuutila muutti Turun Kärsämäentielle edullisen vuokran perässä, mutta asuinpaikka osoittautuikin erittäin mieleiseksi. Viime vuosina talossa on virinnyt myös asukastoimintaa.

16.05.2023

Rakennuttamisen tulevaisuudessa riittää haasteita

Tilojen käyttäjien tarpeet huomioitava paremmin, suunnittelun laatua parannettava, ulkomaisen työvoiman koulutukseen satsattava ja puukerrostalorakentamiseen tarvitaan ylläpidon kehittämisohjelma. Näin linjaa A-Kruunun rakennuttamisyksikön neljä vahvaa osaajaa.

25.04.2023

Jaana toimii viihtyvyyden edistämiseksi

Jaana Sildén on aktiivinen ja innokas asukastoimikunnan puheenjohtaja. Hän haluaa vaikuttaa omalla toiminnallaan viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyden kehittymiseen taloissa. 

14.04.2023

Naapureiden tervehtiminen edistää yhteisöllisyyttä

A-Kruunun Vantaan Lummetien uudessa asuinyhteisössä järjestettiin alkuvuodesta kolme työpajaa, joissa asukkaat saivat ideoida yhteistä tekemistä taloon ja muun muassa suunnitella kerhohuoneen sisustusta. Ennakkokyselyssä korostuivat pienet yhteisöllisyyttä edistävät asiat.

29.03.2023

A-Kruu­nun asun­noil­la kor­kea käyt­töas­te

Vuonna 2022 A-Kruunulle valmistui 579 asuntoa hyville sijainneille Helsingin seudulla, Tampereella ja Jyväskylässä. Valmiina ja rakenteilla olevien asuntojen yhteismäärä ylittää jo 3000 asunnon rajan. Yhtiökokouksessa valittiin hallitukseen uusia jäseniä.

28.03.2023

Porvoossa vietettiin vilkas Earth Hour -päivä

Earth Hour -päivä innosti asukkaita toimimaan hyvän asian puolesta Raatimiehenkadulla Porvoossa. Kerhohuoneella oli tarjolla kahvia ja keksejä, ja tekemistä sekä lapsille että aikuisille. Päivän aikana esiteltiin myös yhteiskäyttöautoa.

06.03.2023

Yhteisöasuminen koetaan hyväksi tavaksi asua

A-Kruunu on kehittänyt yhteisölliseksi asumismuodoksi ryhmävuokraus-konseptin, joka on otettu asukaskyselyn mukaan hyvin vastaan. Asunnot ja asukasvalintatapa palvelevat onnistuneesti asukkaiden tarpeita.

02.02.2023

Lummetiellä tutkitaan yhteisöllisyyden mahdollisuuksia palvelumuotoilun keinoin

Miten ihmiset saadaan kohtaamaan, että yhteisöllisyys kehittyy ja luo taloon asumisviihtyisyyttä? Sitä tutkitaan A-Kruunun Vantaan Lummetie 6a:ssa graduaan tekevän Satu Karppisen johdolla. Ensimmäisessä työpajassa mukana ollut Susanna Väisänen toivoo taloon syntyvän toimivan naapuriavun.

31.01.2023

Pasilaan 122 uutta A-Kruunun ARA-vuokra-asuntoa

A-Kruunulle valmistui Keski-Pasilan Ratapihakorttelien alueelle kahden rakennuksen kokonaisuus, jossa asuinpaikan sijainti on ihmisten arjen sujuvuuden kannalta paras mahdollinen. Asukas kiittelee hyvää suunnittelutyötä.

30.01.2023

Espoon Leppävaaraan valmistui 46 A-Kruunun asuntoa

Sellon kauppakeskuksen läheisyyteen, Kiannonkatu 18:aan valmistui A-Kruunulle uusi asuinyhteisö, joka kiinnosti runsaasti asunnon tarvitsijoita. Juna- ja bussiliikenneyhteydet sekä tulevan Raide-Jokerin asema ovat kävelymatkan etäisyydellä. 

25.01.2023

Lukki käynnistää Sompasaaren Nihdin alueen rakentamisen

A-Kruunun hanke lähtee rakenteille Helsingin Sompasaaren eteläisimmässä kärjessä Nihdissä. Hanke sijaitsee niin sanotussa Lukki-korttelissa, joka on alueen aloituskortteli ja linjaa koko Nihdin rakentamista. A-Kruunu ja TNRak Oy allekirjoittivat urakkasopimuksen hankkeesta.