News article

Kuninkaantammen asukasjuhlat vetivät väkeä

Helsingin Kuninkaantammen uudella asuinalueella on ymmärretty yhteisöllisyyden voima. Asukkaat ovat perustaneet alueelle yhteisen asukastoimikunnan, jonka ensimmäinen iso aikaansaannos oli kyläjuhlien järjestäminen 24. elokuuta.

Asukkaat toivat omia eväitään piknikille. Seurakunta tarjosi ilmaiset kahvit.
Seurakunta tarjosi ilmaiset kahvit.

 

Heidi Nyrhinen asuu Kuninkaantammessa A-Kruunun puukerrostalossa.
Heidi Nyrhinen asuu Kuninkaantammessa A-Kruunun puukerrostalossa.
Juhliin saatiin arpajaislahjoja lahjoituksina niin yrityksiltä kuin myös asukkailta.
Juhliin saatiin arpajaislahjoja lahjoituksina niin yrityksiltä kuin myös asukkailta.

- Tilaisuus oli mukava, ihmiset tykkäsivät ja kiittelivät, että omalla alueella järjestetään yhteisöllistä toimintaa. Saimme paikalle melkein 300 kävijää, iloitsee toimikunnan varapuheenjohtaja Heidi Nyrhinen, joka asuu A-Kruunun vuosi sitten alueelle valmistuneessa puukerrostalossa.

Asukkaat toivat omia eväitään piknikille.
Asukkaat toivat omia eväitään piknikille. Kyläjuhlat alkoivat iltapäivällä kahdelta piknik-tapahtumalla. Ihmiset toivat omia eväitään sen lisäksi, että yhteisessä pöydässä oli tarjolla salaattia. Paikanpäältä sai ostaa makkaraa grillattavaksi. Neljältä lausuttiin juhlien avaussanat ja ohjelma alkoi.

- Ihmisiä oli helppo saada mukaan järjestämään, leipomaan ja laittamaan paikkoja kuntoon. Aiomme tehdä tästä jokavuotisen tapahtuman. Ensi vuonna toivon mukaan saamme mukaan ruokamyyjiäkin, kertoo Heidi.

Ohjelmassa oli muun muassa arpajaiset, joiden palkinnot sisälsivät muun muassa lahjakortin asukkaan antamaan renkaidenvaihtopalveluun ja joulupukkipalvelun ensi jouluksi. Kirpputori järjestettiin yleisön erityistoiveesta. Herkkupussien myynti järjestyi, kun ihmiset ilmoittautuivat itse tekemään herkkupusseja popcorneista karkkeihin.

Hilpein ohjelmanumero taisi olla omintakeiset olympialaiset, joissa lajeina oli muun muassa veden kantaminen paikasta toiseen jonkun kehonosan avulla esimerkiksi käsin tai suulla. Muina lajeina oli saappaanheiton ohella kisa, jossa piti löytää metsästä lähimmäs metrin pituinen keppi, kilonpainoinen kivi ja kolme kukkaa.

Mukana oli myös seurakunnan minipussi, jonka edessä oli tarjolla ilmaista kahvia ja ulkopelejä lapsille sekä kasvomaalausta.

- Juhlan kunniaksi esitettiin myös Kuninkaantammen laulu, rap-kappale, jonka paikallinen asukas oli kirjoittanut, kertoo Heidi.

Juhlat kestivät iltakahdeksaan saakka, jonka jälkeen hiekkakenttä siivottiin tapahtuman jäljiltä.

- Ihmiset tuntuivat viihtyvän ja juhlista jäi tosi hyvä fiilis. Ensi vuonna otamme uusiksi, toteaa Heidi.

 

Teksti: Päivi Karvinen
Kuvat: Tapio Antere