News article

Kuopion ensimmäinen kohde valmistui Saaristokaupunkiin

Lehtoniementie 136:een valmistui 40 A-Kruunun uutta vuokra-asuntoa. Asuntojen 219 hakijasta suurin osa oli yhden hengen talouksia. Saaristokaupungista on tullut suosittu asuinalue.

A-Kruunun vuokrataloyhteisö koostuu nelikerroksisesta kerrostalosta ja kaksikerroksisesta rivitalosta.

- Kaikkein suosituin huoneistotyyppi oli kaksio. Myös seitsemän rivitaloasuntoa kiinnostivat hakijoita kovasti. Kuopion suosio opiskelijakaupunkina näkyi hakijoiden joukossa. Yli 60 prosenttia hakijoista oli yhden hengen talouksia, kertoo vuokrauspäällikkö Laura Kalakoski ja kehuu Saaristokaupungin vetovoimaa.

- Saaristokaupunki on arvostettu, kehittyvä asuinalue, jonka loistavat virkistys- ja ulkoilumahdollisuudet sekä vesistön läheisyys olivat Lehtoniementieltä asuntoja hakeneiden mielestä selkeitä vetovoimatekijöitä, Kalakoski kertoo.

Lehtoniementien asuntojen keskineliövuokra on 12,19 €/m2/kk. Vuokra määräytyy kaikissa A-Kruunun asunnoissa omakustannusperiaatteen mukaan. Asukasvalinnassa noudatettiin ARAn ohjeistuksia.

- A-Kruunu rakennuttaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja suurimpiin kaupunkikeskuksiin, joissa ko. asunnoilla on kysyntää. Lehtoniementien asuntojen suuri hakijamäärä kertoo, että ARA-asunnoilla on kaupungissa kysyntää, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Kohteen suunnittelusta on vastannut Arkkitehtipalvelu Oy ja pääsuunnittelijana on toiminut Tommi Rytkönen. Pääurakoitsijana toimi YIT.