Uutinen

A-Kruunulle ensimmäinen hanke Lahteen

A-Kruunu on allekirjoittanut Senaatti-kiinteistöjen kanssa kiinteistökaupan esisopimuksen Lahden Vahva-Jussin alueella sijaitsevasta tontista. Keskustan ja rautatieaseman tuntumaan, entisellä teollisuusalueella sijaitsevalle tontille rakennutetaan noin 40 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa.

Senaatti-kiinteistöt omistaa alueella kolme tonttia korttelista, johon on kaavoitettu viisi kerrostalotonttia. Tarkoituksena on, että nyt sovitun kaupan kohteena olevan tontin lisäksi A-Kruunu rakennuttaa myöhemmin myös kaksi muuta korttelin tonteista.

Kaikille tonteille tullaan rakentamaan kaavan mukaan kuusikerroksiset ja yksiportaiset asuinrakennukset. Jokaiseen korttelin taloon tulee selkeä oma väri ja rakennukset sidotaan toisiinsa parvekelinjoilla.

kuvituskuva Lahden hankkeesta

A-Kruunun taloihin tulee yhteensä noin 120 asuntoa. Asuntojakauma on A-Kruunun muun tuotannon tavoin monipuolinen yksiöistä perheasuntoihin. Vuokrataso kohteissa määräytyy omakustannusperiaatteen mukaan kohtuulliseksi.

- Lahden Vahva-Jussin-kaltaisella keskusta-alueella asunnot ovat kysyttyjä. Me rakennutamme vuokra-asuntoja juuri tällaisille alueille, joilla hyvän sijainnin takia tulee olemaan kysyntää myös tulevaisuudessa, kertoo toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

- Ensimmäisen kerrostalon rakentaminen käynnistyy tämänhetkisen arviomme mukaan urakkakilpailutuksen jälkeen ensi syksynä. Seuraavat kaksi taloa käynnistyvät suunnitelmiemme mukaan vuosina 2023 ja 2025, toteaa Mäkimattila.

Koko Vahva-Jussin muuttuvalle teollisuusalueelle on kaavoitettu uusia asuntoja 1600 asukkaalle.

Ilmakuva alueelta, jonne A-Kruunun ensimmäinen Lahden kohde valmistuu.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, jari.makimattila@a-kruunu.fi, puh. 040 755 3924