Uutinen

Porvoon portille valmistui arkkitehtonisesti näyttävä kohde

A-Kruunulle valmistui vuodenvaihteessa Porvoon sisääntuloväylän varteen kaupunkikuvallisesti ja asuntosuunnittelultaan laadukas vuokratalokohde.

Raatimiehenkatu 1 ja 3:a ei voi olla huomaamatta, kun kulkee Läntistä Mannerheiminväylää Porvoon keskustaa kohti. Paikallaan muurattu tiili luo taloille hillittyä tyylikkyyttä, joka pimeän aikaan korostuu kauniisti valaistuna.

Suunnittelusta vastanneet arkkitehdit Juha ja Sanna Vesen Arkkitehtitoimisto Kanttia2 Oy:stä ovat toteutuneeseen lopputulokseen tyytyväisiä.

- Lopputulos on laadukkaasti toteutettu suunnitelmien mukaan. Erityisen tyytyväisiä olemme siihen, että A-Kruunu päätyi tilaamaan nimenomaan tiilimuurauksen koko talon ympäri. Valaistuksen ansiosta erikoismuurauksen käsityö tulee myös edustavasti esille kaikkien nähtäväksi, Vesenit kommentoivat lopputulosta.

Raatimiehenkatu 1

Hakijat korostivat asuntojen toimivuutta

Arkkitehdit nostavat esiin suunnitteluratkaisuja, joihin valmistuneessa hankkeessa kannattaa kiinnittää huomiota kuten porrashuoneen tilavuus, valoisuus ja selkeä muoto, sisäänkäyntien kotoisuus ja valo, teräksiset parvekekaiteet, rakennuksiin sopiva melumuurin kivikori sekä puusta toteutetut ulkovarastot, jotka luovat pihaan vaihtelua.

Asuntoja kahteen rakennukseen valmistui 64, kooltaan 33-79 neliöisiä. Hakijoita kohteeseen oli 281. Hakijoiden valintaperusteissa korostui pohjaratkaisujen toimivuus, asuntojen valoisuus ja materiaalien laadukkuus. Talojen hyvä sijainti ja esteettömyys houkutteli hakijoiksi erityisesti eläkeläisiä, mutta myös paikkakunnalle opiskelemaan tulevia nuoria, sekä paikallisia tai lähikunnissa asuvia lapsiperheitä. Asuntojen keskivuokra on 14,58 €/jm2/kk.

- Asunnoissa ja huoneissa näkyy neliömäisyys, tilavuus ja siten myös helppo kalustettavuus, Vesenit toteavat tyytyväisinä ja korostavat yksiöiden suunnittelun tärkeyttä.

-  Yksiöissä on hyvä olla riittävästi tilaa ja valoa niihin saadaan runsaasti, kun asunnot avautuvat kahteen suuntaan. Kun ikkunat ovat melulta suojaavat, vilkkaasti liikennöidyn tien melukaan ei haittaa. 

A-Kruunun kaikissa kohteissa yksiöt ovat vähintään 30 neliöisiä, Raatimiehenkadulla 39 -39,5 neliöisiä.

Raatimiehenkatu 1

Kohteet tehty pitkäikäiseen käyttöön

Rakennuttamisjohtaja Jouni Isomöttönen kiittelee hankkeen osapuolia onnistuneesta toteutuksesta.

- Tämä hanke on ollut hyvä osoitus yhteistyön voimasta sekä kaupungin, suunnittelijoiden että urakoitsijan edustajien kanssa. Uskomme, että tällainen laadukas asuntotuotanto palvelee myös Porvoon kaupungin etuja vuosikymmeniä eteenpäin, toteaa Isomöttönen.

Pääurakoitsijana hankkeessa toimi Varte Lahti Oy.

Raatimiehenkatu 1