Asukastoiminta

Asukastoiminta A‑Kruunussa

Kerromme tällä sivulla A-Kruunun asukkaiden vapaaehtoisesta toiminnasta, jolla on lisätty asumisen sujuvuutta ja asumisviihtyvyyttä.

Asukastoiminta on vapaaehtoista toimintaa, jolla A-Kruunun asukkaat voivat lisätä asumisen sujuvuutta ja asumisviihtyisyyttä. Se on ideoita ja tekoja, viestintää ja yhteistyötä - oman talon innostuksen ja osaamisen mukaista toimintaa. Asukkaana voit vaikuttaa omaa asumistasi koskeviin asioihin. Jokaisessa A-Kruunun talossa valitaan asukastoimikunta, joka vaikuttaa asukkaan näkökulmasta ajankohtaisiin asumisen asioihin.

Asukastoiminta muovautuu aina kunkin talon asukkaiden mukaan, onpa kyseessä grillijuhlat, pihatalkoot, ruokapiiri, kerhotoimintaa tai jotain muuta yhteistä ja yhdessä naapureiden kanssa. Tule mukaan vaikuttamaan omaan, naapureiden, koko kotitalosi asumiseen ja viihtyisyyteen. 

Sattuiko vahinko talkoissa? Hyödynnä ryhmätapaturmavakuutustamme. Kaikki osapuolet asukkaista isännöitsijään ja huollosta talojen omistajatahoon ovat yhtä tärkeitä toimijoita A-Kruunun asukashallinnossa.

Asukastoiminta A-Kruunun uutisissa ja blogissa

Tästä pääset selaamaan A-Kruunussa julkaistuja asukastoimintaan liittyviä uutisia ja blogeja.

Näin pääset toimimaan ja vaikuttamaan:

Asukkaiden kokous

Kaikki asukkaat voivat osallistua oman talonsa asukkaiden kokoukseen. Isännöitsijä kutsuu asukkaiden kokouksen koolle kerran vuodessa loppuvuodesta. Tässä kokouksessa käsitellään sekä asukkaiden että yhtiön näkökulmasta talon ajankohtaisia asioita. Täällä valitaan asukastoimikunta ja asukkaiden ehdokkaat yhtiön hallitukseen.

Asukastoimikunta

Mahdollisimman sujuvaa asumista! Asukkaiden kokouksessa vuosittain valittava asukastoimikunta kehittää asukkaiden ja isännöinnin välistä vuorovaikutusta. Yhteishallintolaki antaa asukastoimikunnalle laajan mahdollisuuden vaikuttaa asumiseen. Jokainen toimikunta määrittelee itse, mitä tehtäviä se ottaa tehtäväkseen.

Puheenjohtajien kokous

Eri talojen asukasaktiivit kokoontuvat yhteen puheenjohtajien kokouksessa. Silloin vaihdetaan kokemuksia asumisesta ja käydään kaikkia taloja koskevia asioita läpi yhdessä yhtiön edustajien kanssa.

Yhteistyöelin

Kiinteistömäärän kasvaessa otetaan käyttöön yhteistyöelin. Toistaiseksi kehitysasiat käsitellään puheenjohtajien kokouksissa. Käyttöönottovaiheessa päätetään kokoontumisajankohdat ja kokoonpano.

asukashallintojärjestelmä