Ajankohtaista asukkaalle

Ajankohtaista asiaa asukkaalle

Ajankohtaista asiaa asukkaalle -sivulta löydät uusimmat asukkaita varten tehdyt materiaalit sekä muuta ajankohtaista ja tärkeää tietoa.

A-kruunun asukkaana saat sähköpostiisi automaattisesti Asukaspostit noin parin kuukauden välein sekä vuosittain julkaistavan Asukasvuosikertomuksen. Lisäksi tiedotamme täällä muistakin huomioitavista asioista.

A-Kruunu jatkaa toimintaansa normaalisti

Hallituksen omistajapoliittisessa periaatepäätöksessä esitetään, että valtio voisi luopua A-Kruunu Oy:n omistuksesta. Asukkaiden asema on turvattu lainsäädännöllä. Yhtiö voidaan myydä vain toiselle yleishyödylliselle vuokra-asuntoja omistavalle yhtiölle.

A-Kruunu Oy on 100 prosenttisesti valtion omistama yhtiö, jonka omistajaohjauksesta vastaa ympäristöministeriö. Valtionyhtiöiden omistuksen olennaisista muutoksista päättäminen kuuluu eduskunnan päätösvaltaan. Hallitus perustelee mahdollista myyntiä sillä, että valtiolla ei ole välttämätöntä perustetta omistaa ko. yhtiötä.

Lainsäädäntö säätelee tarkasti yleishyödyllisten yhtiöiden myyntiä, kuten muutakin toimintaa asuntojen käytöstä vuokranmääritykseen. Esimerkiksi ostaja voi olla vain voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhteisö. Mahdollisia ostajatahoja on siten vain rajallisesti.

- Tärkeintä on, että asukkaiden asema on lainsäädännöllä turvattu eli mahdollinen omistajavaihdos ei tule vaikuttamaan millään tavalla asukkaiden asemaan. Vuokranmääritys ja asukasvalinta säilyvät jatkossakin Aran ohjeistuksen mukaisina, samoin asukashallintoon liittyvät asukasvaikuttamisen mahdollisuudet, kertoo A-Kruunu Oy:n hallituksen puheenjohtajan Matti Vatilo.
Mikäli eduskunta hyväksyy A-Kruunu Oy:stä luopumisen, selvitys yhtiön myynnistä toteutettaisiin alkusyksyn aikana. Yhtiön mahdollinen myynti toteutettaisiin myymällä koko osakekanta.

- Tästä esityksestä huolimatta A-Kruunu jatkaa asuntojensa vuokraamista, kohteidensa rakennuttamista ja hankkeiden kehittämistä normaalisti, kertoo A-Kruunun toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

A-Kruunulla on jo omistuksessaan noin 2 900 asuntoa, jotka sijaitsevat Helsingin seudulla ja muilla kasvavilla kaupunkiseuduilla. Rakenteilla on noin 400 asuntoa ja suunnitteilla yli 1000. Yhtiön asunnot ovat keskimäärin 25 % edullisempia kuin markkinaehtoisten asuntojen vuokrat.

Yhtiö tiedottaa asukkaita myyntiin liittyvistä asioista tulevissa asukasposteissa. 

Lue lisää Ympäristöministeriön tiedotteesta: https://ym.fi/-/hallitus-esittaa-eduskunnalle-etta-valtio-voisi-luopua-a-kruunu-oy-n-omistuksesta


Varoitus huijausviesteistä ja -ilmoituksista

Liikkeellä on asumiseen liittyviä huijausviestejä kuten esimerkiksi tekstiviestinä lähetettyjä maksumuistutuksia maksamattomista vuokrista, joissa pyydetään maksamaan vuokra uudelle tilille. Viestit voivat olla varsin uskottavia. A-Kruunun tapa ei ole tiedottaa pelkällä tekstiviestillä ja mahdollisissa huijausviesteissä oleviin tilinumeroihin ei tule suorittaa maksuja. Vuokravalvontamme on yhteydessä aina a-kruunu.fi -muotoisista sähköpostiosoitteista.

Vuosikertomus 2023

Vuosikertomuksen asukkaalle 2023 on luettavissa täältä:

Asukasposti

Asukasposti on A-Kruunun uutiskirje, joka lähetetään kaikille A-Kruunun asukkaille sähköpostilla noin neljä kertaa vuodessa. Asukaspostissa kerrotaan ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista kuin myös A-Kruunun ajankohtaisista kuulumisista. Saat tietoa myös mm. asukastilaisuuksista ja asumiseen liittyvistä vinkeistä.

 Asukasposti lähetetään kaikille asukkaillemme. Jos et ole saanut uutiskirjettä, tarkistathan ensin roskapostikansiosi. Mikäli et löydä sitä sieltäkään, ilmoita nimesi, osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi meille sähköpostilla osoitteeseen vuokraus@a-kruunu.fi. Jos et halua vastaanottaa Asukaspostia, voit poistua uutiskirjelistalta saamasi Asukaspostin lopusta löytyvän linkin kautta. Voit tutustua henkilötietojen käsittelyyn asukasrekisterisivulla

Asukasposti-arkisto

Tutustu Asukaspostiin! Alla olevien linkkien kautta pääset lukemaan aiemmin lähettämiämme uutiskirjeitä. Antoisia lukuhetkiä!