Uutinen

Viranomaisilta uusia rajoituksia ja suosituksia koronaepidemian aikana

Pääkaupunkiseudulla on siirrytty koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen. Toivomme, että jokainen A-Kruunun asukas noudattaa annettuja ohjeita ja tekee omalta osaltaan kaiken mahdollisen, jotta viruksen leviäminen ja epidemian kiihtyminen estetään. 

Viranomaisten pääkaupunkiseudun koronakoordinaatiotyöryhmä on kertonut uusista rajoituksista ja suosituksista. Rajoitukset ja suositukset koskevat aikuisten harrastustoimintaa, yleisötilaisuuksien järjestämistä, yksityistilaisuuksien järjestämistä, julkisia tiloja ja toisen asteen opetusta sekä kasvomaskien käyttöä mm. läsnätyössä olevilla ja yläkoululaisilla. 

Rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 23.11.2020 alkaen ja ne ovat voimassa toistaiseksi. Lisäksi kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi ja sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä rajoitetaan 20 henkeen 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi. 

Lue tarkemmat tiedot rajoituksista ja suosituksista pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän verkkosivulta

Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että uudet rajoitukset ja suositukset otetaan käyttöön myös muualla Uudellamaalla. 

Pyydämme asukkaitamme ottamaan vallitsevan tilanteen vakavasti. Epidemian leviämisen uhan vuoksi on erityisen tärkeää, että viranomaisten antamia tiukentuneita suosituksia ja rajoituksia noudatetaan. 

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä:
•    Muista turvaväli
•    Pese käsiä usein ja huolellisesti
•    Yski hihaan tai nenäliinaan
•    Käytä kasvomaskia, jos turvaväliä ei voi pitää
•    Suosi etätöitä 
•    Jos epäilet tartuntaa, mene testiin 

Epidemian kiihtymisen hillitsemiseksi A-Kruunun kaikessa toiminnassa noudatetaan viranomaisohjeistuksia ja -määräyksiä.

Ajankohtaista tietoa eri alueiden tilanteesta, suosituksista ja rajoituksista kannattaa lukea Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) sivulta