Uutinen

Äijälänrannan maamerkki houkutti muuttamaan Jyväskylään

A-Kruunun uudiskohde Äijälänrannantie 24:ssä kiinnosti sekä nuoria että ulkopaikkakuntalaisia hakijoita. Vetovoimatekijöinä olivat sekä kohteen hyvä sijainti että edullinen vuokrataso. A-Kruunun talon valmistumisen myötä Äijälänrannan asuinalue on valmis.

Kahdeksankerroksinen pistetalo valmistui luonnon läheisyyteen Jyväsjärven rantamaisemiin, mutta silti keskelle urbaania kaupunkinäkymää. 44 asunnon pinta-alat vaihtelevat 33 – 76,5 neliöön ja keskivuokra on 12,62 euroa neliöltä kuukaudessa. Hakijoita kohteeseen oli hakuajan puitteissa 204.

Äijälänrannantien leikkipihan kiikku

- Talo kiinnosti huomattavan paljon nuoria hakijoita. Erityisesti hyvä sijainti ja edullinen vuokrataso olivat valttikortteja. Hakijoista useampi muutti Jyväskylän ulkopuolelta ja myös kauempaa Suomesta, kertoo vuokrauspäällikkö Laura Kalakoski.

Äijälänrannantie 24 si­jait­se­e hy­väl­lä pai­kal­la vuoden 2014 asuntomessualueella. Ran­ta­rait­ti, jo­ta pit­kin pää­see myös kes­kus­taan, kul­kee vie­res­tä. Lä­hin ruo­ka­kaup­pa ja bus­si­py­säk­ki si­jait­se­vat vain muu­ta­man sa­dan met­rin pääs­sä. Lä­hel­lä on myös har­ras­tus­mah­dol­li­suuk­sia: ui­ma­ran­ta, fris­bee­golf­ra­ta, Rau­ha­lah­den vi­he­ra­lue, Kuok­ka­lan puu­la­ji­puis­to ja Kar­ta­non alue ke­sä­teat­te­reineen ja vil­je­ly­pals­toineen.

Äijälänrannantien asunnon keittiö

Hanke toteutettiin poikkeuksellisena aikana koronaepidemian ja Ukrainan sodan rakentamiselle aiheuttamien haasteiden keskellä.

- Kaikesta huolimatta hanke on edennyt loppuun saakka normaalisti eli poikkeusoloilla ei ole ollut vaikutusta rakentamisen kokonaisaikatauluun. Meidän talomme valmistumisen jälkeen YIT:n kehittämä alue on valmis, kertoo projektipäällikkö Leena Aho-Manninen.

Kohteen arkkitehtuurista on vastannut Arkkitehtipalvelu Oy, pääsuunnittelijana Saila Poikolainen. Pääurakoitsijana toimi YIT Suomi Oy:n Jyväskylän yksikkö.

Äijälänrannantien asunnon parveke