Uutinen

Järvenpään keskustan tuntumaan uusia A-Kruunun vuokra-asuntoja

Lahden junarataa käyttävät eivät voi välttyä huomaamasta A-Kruunun uusinta vuokratalokohdetta Ainolan juna-asemalla osoitteessa Väärävarsi 1. Erinomainen sijainti ja kohtuullinen vuokrataso houkutteli kohteeseen erityisesti nuoria, opiskelijoita ja perheellisiä asukkaita.

Hakijoita kesäkuun lopussa valmistuneisiin 68 asuntoon tuli hakujaan puitteissa 523. Asuntojen omakustannusperiaatteen mukaan määräytyvä keskineliövuokra on 12,82 euroa neliöltä kuukaudessa. ARA-ohjeistuksen mukaan valitut asukkaat tulevat Järvenpäästä, mutta myös muualta pääkaupunkiseudulta, kuten Vantaalta.

- Vetovoimatekijöitä myös arkkitehtonisesti tyylikkäässä kohteessa olivat erityisesti edullinen vuokrataso ja sijainti juna-aseman vieressä. Sijainti mahdollistaa erinomaiset kulkuyhteydet sekä Järvenpään keskustan palvelujen pariin että Helsingin keskustaan, kertoo vuokrauspäällikkö Laura Kalakoski, jolle kohteen suosio ei tullut yllätyksenä.

- A-Kruunulle valmistui viitisen vuotta sitten samalle Lepolan alueelle rivitalokohde, joka sekin on osoittautunut halutuksi asuinyhteisöksi.

Väärävarren kahteen viisikerroksiseen taloon valmistui asuntoja yksiöistä viiden huoneen ja keittiön huoneistoihin. Asuntojen keskipinta-ala on 56,9 m2.

Taloihin valmistui myös yhteis- ja aputiloja, kuten kerhotila, saunaosasto, pesutupa ja kuivaushuone sekä kuraeteinen. Hankkeen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Ajak Oy ja KVR-urakoitsijana toimi Varte Lahti Oy.

- Hanke sujui suunnitellusti. Urakoitsija sai hoidettua erittäin hyvin rakentamisen haastavana korona-aikana. Työmaan johto oli todella ammattitaitoista ja toimi erinomaisella yhteistyötä edistävällä asenteella, kehuu A-Kruunun hankepäällikkö Jouni Isomöttönen.

A-Kruunulla on nyt valmiina 2 157 asuntoa.

havainne kuvat ulkopuolelta

havainne kuvat sisäpuolelta