Uutinen

Lahden keskustan tuntumaan uusia kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja

Vahva-Jussin asuinalueelle Teräsmuorin raitti 3:een rakennetaan A-Kruunun vuokra-asuntoja. Kuusikerroksiseen taloon rakennetaan 37 asuntoa yksiöistä perheasuntoihin. Urakkasopimus on allekirjoitettu Hartela Etelä-Suomi Oy:n kanssa.

Yksiportaisen talon rakentaminen aloitetaan kesällä 2024 ja se valmistuu kesällä 2025. Taloon tulevat yhteistiloiksi kerhohuone sekä talosaunaosasto. Asunnoissa ei ole huoneistokohtaisia saunoja. Asuntojen keskipinta-ala on 56,3m2.
- Vahva-Jussin alue sijaitsee erinomaisella paikalla Lahden keskustan tuntumassa, lähellä rautatieasemaa. Lahti on muuttovoitto- ja MAL-aluetta sekä Helsingin seudun työssäkäyntialuetta, joten se on paikkakuntana sellainen, jolla vuokra-asunnoille riittää kysyntää tulevaisuudessa, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Vahva-Jussin alueella yhdistyy leppoisa lähiöelämä ja kaupunkielämän vaivattomuus. A-Kruunun ensimmäinen talo valmistui naapuritontille Teräsmuorin raitti 1:een syyskuussa 2023. Asukkaita houkutteli kohteen hyvä sijainti sekä perheellisiä koulujen läheisyys.


- Erityisesti kaksiot ja isommat perheasunnot kiinnostivat hakijoita, joista monet olivat nuoria pariskuntia, perheitä ja eläkeläisiä. Tulevan talon asuntojakauma on myös perheasuntoihin painottuva, ja uskomme samantyyppisten hakijoiden kiinnostuvan myös tästä kohteesta, toteaa Mäkimattila.


Hanke on KVR-urakka eli urakoitsija huolehtii koko rakennushankkeen toteuttamisesta mukaan luettuna kokonaiskoordinointi ja suunnittelu.

- Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyön jatkumisesta ja on ollut ilo huomata, että A-Kruunun vuokra-asunnot ovat herättäneet Lahdessa suurta kiinnostusta. Erityisen merkittävää on käynnistää uusia hankkeita näinä aikoina, kun asuntoaloitukset ovat vähäisiä. Tämä hanke ei siis ainoastaan täydennä Vahva-Jussin alueen kehitystä vaan myös vahvistaa asuntomarkkinoiden elinvoimaa, toteaa Hartela Etelä-Suomen Lahden toimipisteen aluejohtaja Tuomas Ruponen.

Teräsmuorin raitti 3: n asuntojen tuleva vuokrataso määräytyy kohtuulliseksi vuokrien omakustannusperiaatteen mukaisesti. Asukasvalinnassa noudatetaan ARAn asukasvalintaohjeistusta.