Uutinen

Lahteen uusia kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja

Lahden keskustan tuntumassa, uudella Vahva-Jussin asuinalueella, Teräsmuorin raitti 1:ssä käynnistyy A-Kruunun uusin vuokratalohanke. Kuusikerroksiseen kerrostaloon rakennetaan 37 asuntoa yksiöistä perheasuntoihin. Hankkeen pääurakoitsijaksi valittiin Hartela Etelä-Suomi Oy.

- Vahva-Jussin alue sijaitsee erinomaisella paikalla Lahden keskustan tuntumassa, lähellä rautatieasemaa. Lahden kaupunkiseutu kuuluu MAL-sopimusten piiriin, ja Lahti on myös Helsingin seudun työssäkäyntialuetta, joten se on paikkakuntana sellainen, jolla vuokra-asunnoille riittää kysyntää tulevaisuudessa, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila ja korostaa myös Lahden edelläkävijyyttä.
- Lahden innovatiivisuutta osoittaa kaupungin saama Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -tunnustus.

Hanke on KVR-urakka eli urakoitsija huolehtii koko rakennushankkeen toteuttamisesta mukaan luettuna kokonaiskoordinointi ja suunnittelu.

- Olemme iloisia, että A-Kruunu rakennuttaa ensimmäisen kohteensa Lahdessa Vahva-Jussin alueelle, missä onnistuneesti yhdistyy asuinympäristön leppoisuus keskeisen sijainnin tuomaan vaivattomuuteen. Meille Vahva-Jussin alue on tärkeä kaupunkikehittämisen painopiste Lahdessa, ja siksi lähdemme erityisellä innolla yhteistyöhön A-Kruunun kanssa meille tutuksi tulleessa paikassa, kertoo aluejohtaja Tuomas Ruponen Hartelasta.

Rakentaminen aloitetaan kesällä 2022 ja talo valmistuu syksyllä 2023. Asuntojen tuleva vuokrataso määräytyy kohtuulliseksi vuokrien omakustannusperiaatteen mukaisesti. Asukasvalinnassa noudatetaan ARAn asukasvalintaohjeistusta.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, jari.makimattila@a-kruunu.fi, puh. 0207 207 108
Aluejohtaja Tuomas Ruponen, tuomas.ruponen@hartela.fi, puh. 050 444 1109