Uutinen

Pakrintiellä pikkujoulujuhlat kutsuivat väkeä yhteen

Kirkkonummella Pakrintiellä järjestettiin asukkaiden kesken pikkujoulujuhlat. Pieni ohjelma ja rento seurustelu toi väkeä mukavasti paikalle, mikä innosti asukastoimikuntaa myös ensi vuoden toiminnan suunnittelemiseen. Joululounas ja koristelut onnistuivat hyvin, ja palvelupäälliköltä saatu apu kannusti eteenpäin.
 

Puheenjohtaja Rita Karlström päätti lähteä järjestämään asukkaille pikkujoulujuhlat yhdessä asukastoimikunnan jäsenten Marjaana Kämpin ja Tapio Rautamäen kanssa, jotta naapurit saataisiin aktivoitua tekemään enemmän asioita yhdessä.

Aikaisemmin talkoisiin ja muihin yhteistoimintoihin on osallistuttu välttävällä menestyksellä. Tosin yhteiseen sushi-iltaan väkeä on tullut hyvin paikalle. Rita ja muut toimikunnan jäsenet ovat onnistuneiden pikkujoulujen jälkeen toiveikkaita, että yhteistä tekemistä saataisiin lisättyä jatkossa.

- Ollaan siinä mielessä kyllä aktiivisia, että olemme hankkineet yhteiskäyttöön muun muassa porakoneen, ompelukoneen, tekstiilipesurin ja tulostimen, jotka ovat saaneet paljon kiitosta. Haluttaisiin kuitenkin vielä saada tuo yhteinen tekeminen yhtä aktiiviselle tasolle, kertoo Rita.

Lapsille mukava järjestää tekemistä

Pikkujoulujuhlissa oli tarjolla joululounas, joka sisälsi muun muassa laatikoita, kinkkua ja kalkkunaa, savukalaa sekä jälkiruoaksi joulutorttuja ja pipareita. Herkuttelun lomassa tuli mukavasti seurusteltua naapureiden kanssa. Lapsille oli järjestetty piparkakkujen koristelua sekä värityskuvia, joista he tykkäsivät kovasti, ja iso osa illan osallistujista olikin lapsia.

- Erityisesti lapsille on kiva järjestää jotain hauskaa mistä he pitävät, kehuu Rita.

Mukava talo motivoi järjestämään toimintaa

Rita itselleen osallistujien tyytyväisyys ja yhteinen hyvä ovat toimimaan motivoivia tekijöitä, ja hän haluaa olla mukana luomassa mukavaa asuinympäristöä. Rita tekee samaa vapaaehtoistyötä muutenkin, muun muassa osallistumalla Kirkkonummen jouluapuun. 
Rita on asunut talossa sen valmistumisesta, vuodesta 2017 lähtien. Hän on viihtynyt talossa kovasti, ja haluaa sen vuoksi olla järjestää mieluisaa tekemistä naapureille.

- Tässä ei alkuvuosina ollut aktiivista toimikuntaa, joka olisi hyödyntänyt asukastoimintaan tarkoitettua määräraha. Haluan nyt varmistaa, että käytämme kaikki ne mahdollisuudet mitä meille asukkaille annetaan. Yhteistyö palvelupäällikön kanssa on sujunut todella hyvin ja mielestäni on kiitoksen arvoinen asia, että A-Kruunu kannustaa toimimaan ja antaa asukkaiden toteuttaa ideoitaan näin vapaasti. Yhteiset hankinnat talolle ovat olleet todella suosittuja, toteaa Rita.

Teksti: Ida Oljemark
Kuvat: Rita Karlström