Uutinen

Puukerrostalorakentamisen tavoitetta nostettiin

A-Kruunun yhtiökokous hyväksyi tilinpäätöksen ja asetti yhtiölle uusia tavoitteita puukerrostalojen tuotannossa.

Vuonna 2020 yhtiölle valmistui 358 ja lähti rakenteille 659 asuntoa. Suunnittelussa on noin 900  asuntoa.

- Hakijoita valmistuneisiin asuntoihin oli erittäin paljon, mikä kertoo kohtuuhintaisten asuntojen suuresta tarpeesta toiminta-alueillamme. Asuntojemme taloudellinen käyttöaste oli 99,8 % ja vaihtuvuus 16,8 %, kertoo toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

A-Kruunu toimii Helsingin seudulla ja muilla suurimmilla kaupunkiseuduilla kuten Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

- Rakennuttamisen perusteena tulee olla kohtuuhintaisten asuntojen merkittävä ja pitkäaikainen tarve seudulla. Tavoitteenamme on rakennuttaa vuosittain noin 800 asuntoa, joista pääosa Helsingin seudulle. Puukerrostalojen tuotantotavoitetta nostettiin siten, että vuonna 2024 kolmasosa tuotannosta olisi puukerrostaloasuntoja. Tavoite on haastava, mutta uskomme saavuttavamme sen, kertoo Mäkimattila.

Toimintavuonna puurakentamista edistettiin mm. käynnistämällä puukerrostalohanke Sipoon Söderkullaan sekä osallistumalla Tampereen yliopiston toteuttamaan, puukerrostalorakentamisen liiketaloudellisia mahdollisuuksia selvittävään Pukki-tutkimushankkeeseen. A-Kruunu sai toimintavuonna käyntiin myös ensimmäisen Vihreän rahoituksen hankkeen Espooseen.

- Senaatti-kiinteistöjen kanssa tehdyn yhteistyön tuloksena saimme viime vuonna liikkeelle kärkihankkeinamme Helsingin Pasilan Ratapihakorttelien 122 asunnon ja Tikkurilan Lummetien 129 asunnon hankekokonaisuudet. Merkittävä 47 asunnon hanke lähti rakenteille myös Helsingin Jätkäsaaressa kaupungin vuokraamalle tontille, kertoo Mäkimattila.

A-Kruunu menestyi myös Helsingin kaupungin järjestämässä Kalasataman Nihdin alueen laatukilpailussa. Kyseisessä nimimerkkikilpailussa YIT:n ja A-Kruunu Oy:n Luoto-niminen ehdotus valittiin voittajaksi 14 ehdokkaan joukosta.

- Olemme iloisia, että voimme toteuttaa asuinkohteita myös edellä mainituille erittäin keskeisille alueilla ja näin edistää mahdollisuuksien tasa-arvoa, toteaa Mäkimattila.

Yhtiökokous valitsi myös uuden hallituksen. Puheenjohtajana jatkaa Matti Vatilo, varapuheenjohtajana Eero Saastamoinen sekä hallituksen jäseninä Teppo Salmikivi, Jaana Parviainen ja Malviina Peltonen. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Mia Rainio. Parviainen ja Peltonen toimivat asukkaiden edustajina hallituksessa.

Tunnusluvut 2020, tilanne 31.12.2020

Liikevaihto (1.1. – 31.12.)                         10,4 M€
Tase                                                             356,8 M€
Henkilömäärä                                                 22
Valmiit asunnot                                        1 455
Rakenteilla olevat asunnot                   1 155
Suunnittelussa olevat as.                          888