Uutinen

Sipoon Uudensillantien kohde valmistunut

Sipoon keskukseen, hyvien peruspalveluiden äärelle Nikkilän Jokipuistoon valmistui A-Kruunun 46 asunnon ARA-vuokratalo. Uuden alueen ensimmäisenä valmistunut kerrostalo houkutteli asukkaita ympäri Suomea.

Sinikka Laaja muuttaa taloon Helsingistä. Töölössä sijaitsevan asunnon jatkuvasti nouseva vuokra alkoi tuntua kohtuuttomalta asunnon kuntoon nähden.

- Jos joutuu maksamaan tuhat euroa kuussa vuokraa, ei elämiseen jää mitään. A-Kruunun kaksiosta maksan vuokraa 630 euroa kuussa. Se vaikutti valintaani, mutta kyllä myös asunnon uutuus viehätti, kertoo Laaja.

Aune Rautio muuttaa Oulusta Sipooseen lähelle tytärtään ja pojantytärtä. Läheiset olivat muuton tärkein syy, mutta myös vuokran kohtuullisuus ja asunnon uutuus vaikuttivat positiivisesti valintaan.

- Tehtiin tyttären kanssa ratkaisu, että muutan lähemmäs asumaan. Pääsee hänkin vähemmällä huolehtimisella. Asunto on uusia ja ensimmäisessä kerroksessa, mikä on huonojalkaiselle hyvä asia. Kunhan sopeudun, aion etsiä Nikkilästä jotain ikäihmisten vapaaehtoistoimintaa, suunnittelee Rautio.

Elämänsä ensimmäiseen omaan asuntoon muuttaa 18-vuotias opiskelija Elias Joutsimies Uudensillantien naapurista Jokipuistonkaarelta. Siellä hän on asunut vanhempiensa kanssa lähes koko ikänsä.

- Kaipasin jo omaa rauhaa ja kokemusta yksin asumisesta. Halusin kuitenkin pysyä Sipoossa, sillä täällä on kiva asua, enkä voisi kuvitella asuvani Hesassa. Nikkilässä on sopiva meininki, kaikki kaverit ja tarvittaessa pääsee bussilla Hesaan. Odotan innolla muuttoa. Talokin on oikein hieno, mukavan värinen, toteaa Joutsimies.

A-Kruunun toimitusjohtaja Jari Mäkimattila korostaa ARA-asuntojen merkitystä Helsingin työssäkäyntialueella. Omakustannusperiaatteella määräytyvät vuokrat ovat kohtuullisia. Uudensillantien keskivuokra on 12,18 euroa neliöltä kuukaudessa. Asuntoja talossa on yksiöstä perheasuntoihin.

- Uudensillantielle muuttaa paljon asukkaita ympäri Uuttamaata, mikä kertoo siitä, että asukkaat etsivät kohtuuhintaisia asuntoja koko Helsingin työssäkäyntialueelta, toteaa Mäkimattila.

Jokipuiston alueen välittömästä läheisyydestä löytyvät niin päivittäistavarakaupat, terveyspalvelut, päiväkodit kuin myös koulut ala-asteesta lukioon sekä suomen- että ruotsinkielisinä. A-Kruunun talon vieressä sijaitsevalta pysäkiltä pääsee bussilla niin Helsinkiin, Keravalle kuin Porvooseen.

Jokipuiston uudelle asuinalueelle arvioidaan muuttavan noin tuhat asukasta. A-Kruunun talo on alueen ensimmäisenä valmistunut kerrostalo.  

A-Kruunulla on Helsingin seudulla valmiina 710 asuntoa, rakenteilla 650 ja suunnitteilla 740.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, A-Kruunu Oy, jari.makimattila@a-kruunu.fi , puh. 040 755 3924
www.a-kruunu.fi