Uutinen

Tampereelle Näsijärven rantaan valmistui ainutlaatuinen vuokratalo

Rantakylänraitti 1:n asukkaat pääsevät nauttimaan hyvin suunniteltujen asuntojen lisäksi ainutlaatuisista ranta-alueen avarista näkymistä ja erinomaisista kulkuyhteyksistä. Nuo ominaisuudet vaikuttivat myös Sanna Rajamäen uuden asuinpaikan valintaan.

 Lähihoitajana ikäihmisten palveluyksikössä työskentelevä Sanna Rajamäki muuttaa 79 neliöiseen nelikkoon kolmen lapsensa kanssa. Uusi koti sijaitsee lähellä Rajamäen työpaikkaa niin, että työmatka taittuu helposti pyörällä. Hänellä on myös auto, jolle hänen onnistui saada paikka parkkihallista. Myös talon sijainti ratikkapysäkin vieressä oli plussaa.

- Asuin aikaisemminkin A-Kruunun asunnossa ja halusin muuttaa samalle vuokranantajalle, koska arvostan kohtuullista vuokratasoa. Uskon, että asumme tässä asunnossa pitkään, koska asunnon pohja vaikuttaa toimivalta ja onhan meillä todella upea järvinäkymä ylimmän kerroksen asunnostamme. Myös parvekelasit ovat hyvä lisä asuntoon, iloitsee Rajamäki, mutta toivoo samalla, että alueelle saataisiin pian lähikauppa ja taloon asukkaiden kesken yhteistoimintaa.

- Olin vanhassakin talossa asukastoiminnassa mukana. Sitä kautta on kiva oppia tuntemaan naapureita.

kuvituskuva

Tampere houkutteli pääkaupunkiseutulaisiakin

Rantakylänraitti 1 kiinnosti erityisesti nuoria sekä lapsiperheitä. Taloon muutti asukkaita myös Tampereen lähikunnista ja kauempaakin, aina pääkaupunkiseudulta saakka opiskelun tai töiden perässä. Muutkin asukkaat arvostivat Rajamäen tapaan sijaintia hyvien liikenneyhteyksien päässä, Näsijärven läheisyyttä sekä asuntojen toimivia pohjaratkaisuja ja erinomaisia säilytystiloja.

Rakennuspaikka oli poikkeuksellinen tontin suurten korkeuserojen vuoksi, mikä vaati erityisen hyvää suunnittelua.

- Arkkitehtisuunnittelussa on onnistuttu hyvin toteuttamaan paljon yksilöllisiä asuntoja. Joissain asunnoissa on alkoveja, joihin voi sijoittaa esimerkiksi sängyn tai työtilan. Osassa isoja asuntoja on pesuhuoneissa enemmän tilaa pyykkihuollolle ja muutamassa asunnossa on jopa erillinen kodinhoitotila, kertoo projektipäällikkö Leena Aho-Manninen.

Asunnoista ja parvekkeilta avautuvat aivan ainutlaatuiset maisemat eri puolille Tamperetta. Ympäristössä ovat muun muassa Santalahden ranta-alueen avarat näkymät Näsijärvelle, Näsinneula ja Pispalan haulitorni.

kuvituskuva

Yhteistilat avaavat järvinäkymät kaikille asukkaille

- Asunnoissa ei ole huoneistosaunoja, mutta talon ylimmässä eli yhdeksännessä kerroksessa on talosaunaosasto, pieni kerhohuone sekä iso parveke, joissa tiloissa kaikki asukkaat pääsevät nauttimaan upeista järvi- ja kaupunkinäkymistä. Alueen kaavoitus on myös edellyttänyt viherkattojen rakentamista, jotka nekin piristävät ylempien kerrosten asuntojen näkymiä, kertoo Aho-Manninen.

Hakemuksia kohteeseen saapui hakuaikana 107 kpl. Asuntojen keskivuokra on 17,58 euroa neliöltä kuukaudessa. Hankkeen pääsuunnittelijana toimi BST-Arkkitehdit Oy ja KVR-urakoitsijana Pohjola Rakennus Oy Suomi.

kuvituskuva

kuvituskuva

kuvituskuva

kuvituskuva