Uutinen

Tikkurilan keskusta täydentyi A-Kruunun näyttävällä vuokratalokohteella

Tikkurilan Kirjastopuiston tulevan laajennuksen viereen, aseman läheisyyteen osoitteeseen Lummetie 6 a valmistui A-Kruunulle 129 uutta vuokra-asuntoa. Hanke on osa Kielotie 15:n korttelikokonaisuutta, joka on tähän mennessä toteutunut poikkeuksellisen sujuvasti.  Erinomainen sijainti houkutteli runsaasti hakijoita.

Kortteli kokonaisuutena vahvistaa Tikkurilan urbaania ilmettä. A-Kruunun hanke koostuu kolmesta 4-9 -kerroksisesta rakennuksesta. Korkeatasoisten julkisivujen päämateriaaleina ovat eri sävyiset tiilet ja tiililaatat.  Pysäköinti toteutettiin kannen alaisena ratkaisuna. 

- On hienoa saada päätökseen näin mittava hanke. Olimme mukana jo kaavan kehittämisvaiheessa tavoitteena osaltamme varmistaa hankkeen toteutettavuutta. Pääkaupunkiseudun työssäkäyntialueella tarvitaan juuri tällaisia asuinkohteita, joissa asumisen kustannukset ovat kohtuulliset ja asumisen laatu korkea. Pyrimme panostamaan kaikissa kohteissamme korkeatasoiseen asuntosuunnitteluun sekä kaupunkikuvallisiin tekijöihin, toteaa toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

kuvituskuva

Asuntojen keskivuokra on 15,71 euroa neliöltä kuukaudessa ja hakemuksia asuntoihin tuli 1273. Asuntojakauma on monipuolinen yksiöistä perheasuntoihin. 

Tulevat asukkaat ovat pääosin vantaalaisia, mutta taloon muuttaa myös pääkaupunkiseudulle työn perässä tulevia. Asunnot kiinnostivat erityisesti nuoria sekä lapsiperheitä. Suurin vetovoimatekijä oli sijainti Tikkurilan aseman lähellä ja tulevan Vantaan ratikan reitin varrella.

kuvituskuva

Arkkitehtonisesti näyttävän kohteen suunnittelusta on vastannut ArkOpen Oy pääsuunnittelijana Juha Kämäräinen. Pääurakoitsijana toimi Peab Oy. 

- Hanke valmistui suunnitellusti huolimatta haastavasta rakentamisen tilanteesta. Myös kaavoitusvaihe oli sujuva, vaikka hankkeen keskeinen sijainti teki tehtävästä haastavan. Kiitos siitä kuuluu hankkeen kaikille osapuolilla, kiittelee Mäkimattila. 

Kielotie 15:n projekti on ollut osa Vantaan kaupungin kunnianhimoista suunnitelmaa uudistaa ja tiivistää Tikkurilan keskustaa. Senaatti-kiinteistöt järjesti vuonna 2020 kohteesta suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun yhteistyössä Vantaan kaupungin ja A-Kruunun kanssa. 

kuvituskuva