Uutinen

Yhdessä tekemisen voimaa pihatalkoissa Raamikatu 24

Talkoohenkeä pihatöiden ja hyvän ruoan merkeissä. Tampereella upealla Niemenrannan uudisalueella sijaitseva taloyhtiömme piha kunnostettiin yhteisvoimin viikonloppuna onnistuneesti.

Vielä uudehkon talomme piha oli päässyt varsin huonoon kuntoon edellisvuoden pitkään kestäneiden helteiden vuoksi. Helteitä seurasi heti perään lisäksi runsasluminen talvi hiekoitushiekkoineen. Auraus ja hiekoitus ovat luonnollisesti päässeet vaikuttamaan pihan kuntoon ja sen istutuksiin. Kuorikatteet olivat pahoin kuivuneet, myös osittain lähteneet lumien mukana kokonaan tai osittain pois. Hiekoitushiekkaa oli istutuksien ympärillä ja kasvilisuudelle tarkoitetuilla alueilla. Näin ollen viikonloppuna pihan kaikki istutusalueet saivatkin uudet kuorikatteet kaikille rajatuille alueilleen, rikkaruohot kitkettiin pois uutta kasvua tekevien kukkien tieltä ja hiekat siivottiin kukkapenkeistä pois.

kuvituskuva1 raamikatu

Pihalla puuhastelu toi yhteen perheitä ja perheiden pienimpiä. Uusia tuttavuuksia ja hyviä ystäviä. Jokaisen osaaminen huomattiin ja järjestelyt onnistuivat nopeasti ja hyvin, sen jälkeen kun talkoot päätettiin asukkaiden kesken pitää.

kuvituskuva2 raamikatu

Ruokaa valmistettiin itse ja talkooväelle haettiin juomista ja pihavälineitä asukkaiden omin voimin. Sää suosi puuhastelijoita ja perheen pienimpien pihaleikkejä.

kuvituskuva3 raamikatu

Uusia ideoita saatiin myös piha-alueiden erilaisiin uusiin käyttötarkoituksiin ja tämän myötä kiinnostus toivottavasti herää myös muissa asukkaissa. Talkoot ovat mainio tapa pitää huolta taloyhtiön ja sen piha-alueiden kunnosta. Toivottavaa on että tapahtuma kasvaisi tulevaisuudessa ja kokoaisi säännöllisesti asukkaat yhteen, yhteisen hyvän rakentamisen ja viihtyvyyden puolesta.

Rosanna Nyrhinen