A-Kruunu on mukana kansainvälisessä Building Communities -videosarjassa, jossa tutustutaan kohtuuhintaisen asumisen innovaatioihin, ratkaisuihin ja toteutuksiin eri puolilla Eurooppaa. 

Building Communities -sarja koostuu 24 eri tyylisestä, ajatuksia herättävästä muutaman minuutin pituisesta dokumentaarisesta elokuvasta. Yhteistä jokaiselle videolle on kohtuuhintainen asuminen, jossa on huomioitu kestävyys sosiaalisuuden, ympäristön ja talouden kannalta. 

Sarja on osa asumisjärjestö Housing Europen toimintaa ja se on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä BBC StoryWorksin kanssa. 

Videolla A-Kruunun asukkaita 

A-Kruunun osuudessa vieraillaan helsinkiläisessä Mansion lapsiperheessä. Perhe asuu A-Kruunun kerrostalossa, joka kuuluu osaksi Urbaanit lapsiperheet -kehityshanketta. Urbaanit Lapsiperheet -kehityshankkeen ensimmäinen kohde on 40 asunnon kerrostalo, joka valmistui Fregatti Dygdenin kujalle Helsingin Kalasatamaan marraskuussa 2019. Hanke kuuluu myös Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaan

Perheen lisäksi videolla haastatellaan hankkeen pääsuunnittelijaa, arkkitehti Vesa Humalistoa sekä pienperheiden asumisen käytäntöjä, toiveita ja tarpeita tutkivaa tutkijatohtori Johanna Liliusta Aalto-yliopistosta.

 

Sarja esillä eri puolilla Eurooppaa

Sarjan aloitus tapahtui verkossa järjestetyssä Social Housing Film Festival -tapahtumassa 16.–17.6.2021. Samaan aikaan järjestettiin Housing Europen New European Bauhaus #BuildingCommunities -konferenssi, joka kokosi yhteen asumisen toimijoita, arkkitehtejä sekä kaupunkien päättäjiä ja virkamiehiä Euroopan maista. Video, jossa A-Kruunu on mukana, julkaistiin heinäkuun alussa.

Building Communities -sarja tulee näkymään kesän ja syksyn aikana eri puolilla Eurooppaa mm. sarjaan osallistuvien tahojen, Housing Europe -järjestön sekä BBC Worksin verkkosivustoilla ja sosiaalisen median kanavissa.