Uutinen

Jotta kaikilla olisi mukavampaa asua

Svanströminkuja 6:n talkoisiin osallistui paljon ahkeria puurtajia aamusta saakka. Asukastoimikunnan puheenjohtaja Ari Eschnerin mukaan motiivina kaikilla on saada tehtyä omasta asuinyhteisöstä viihtyisä paikka asua.

- Nyt on selvästi havaittavissa, että korona on tuonut patoutunutta tekemisen tarvetta, naurahtaa Ari, jolle Svanströminkujan toukokuiset kevättalkoot olivat jo 22. talkoot. 

- Minulla kevät aina rakentuu sen mukaan, että varaan yhden päivän talon tekemisiin kokonaan. Toisen päivän teen syksyn talkoissa. Tosin olen pitkin viikkoa käyttänyt aikaa myös ruokien ja rautakauppatarvikkeiden hakemiseen.

Tämän kevään talkoissa muun muassa piha siivottiin yleisesti, karikkeet levitettiin pensaiden juurelle ja viljelylaatikot kunnostettiin kesäkukkia varten. Arin urakkana oli hioa ja pintakäsitellä pihakalusteet.

- Meidän kukkaryhmä pääsee tosin laittamaan kesäkukat vasta heinäkuun alussa, koska kevät on myöhässä ja kukkalaatikoiden tulppaanit vasta tulollaan. Kun korona esti normaalit talkoot, keksimme laittaa kukkalaatikoihin syksyllä sipuleita, kertoo Ari.

Talkoiden suururakka oli pyörävaraston pyörien laputtaminen ja vienti välivarastoon. Pyörävarastoihin oli kertynyt melkoinen määrä pyöriä, joille ei enää löytynyt omistajaa.

- Sen lisäksi, että pyörät välivarastoidaan lain määräämän ajan, valokuvasimme kaikki poistettavaksi tarkoitetut pyörät. Jos joku kaipaa pyöräänsä, se kyllä löytyy määräajan sisällä välivarastosta, kertoo Ari, joka jakaa muiden motiivin olla mukana talkoissa.

- Tästä on toisaalta tullut tapa, mutta kyllä se motiivi toimia löytyy siitä, että yhteisen tekemisen ansiosta täällä on mukavampi asua.

Samoilla linjoilla on myös kukkalaatikoita kunnostanut Sanna Helokallio, joka on asunut Svanströminkujalla puolisen vuotta. 

- Olen mukana talkoissa, koska se on kivaa, yhteisöllistä toimintaa. On kivaa, että täällä on ollut paljon porukkaa touhuamassa jo aamusta alkaen ja kaikilla on hyvä mieli.

Svanströminkujan  talkoisiin kuuluu aina myös hyvät talkootarjoilut. Grilliherkut ovat kaikenikäisten lempiruokaa talkoopäivänä.

Kuvituskuva Kukista

Kuvituskuva Kukista

Kuvituskuva talkooista