Uutinen

Keravan Kurkelaa täydennysrakennetaan A-Kruunun asunnoilla

Keravan keskustan tuntumassa, rautatieaseman lähellä, aloitetaan A-Kruunun 56 vuokra-asunnon hankkeen rakentaminen. A-Kruunu ja urakoitsijana toimivat Rakennusliike Evälahti ja Rakennusliike Evälahti Uusimaa ovat allekirjoittaneet kokonaisurakkasopimuksen rakentamisesta. Keravan kaupunki haluaa ennaltaehkäistä segregaatiota ohjaamalla asuntoalueille monipuolista asuntotuotantoa.

A-kruunun kohde valmistuu osoitteeseen Kaakkurinpolku 6. Asunnot ovat kooltaan 39,5 – 77,5 neliöisiä. Taloon tulee normaalit yhteistilat kuten pesula, talosauna ja monikäyttötila. Autopaikkoja kohteeseen tulee 41 ja polkupyöräpaikkoja 113.

- Kaakkurinpolku 6:n tontti on vuokrattu Keravan kaupungilta. Myös asemakaava laadittiin kumppanuskaavoituksena kaupungin kanssa. Suunnittelun yhtenä keskeisenä teemana oli naapuruston huomioon ottaminen, kertoo toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Kurkela on arvostettua asuinaluetta keskustan tuntumassa. Kaupalliset palvelut löytyvät Keravan keskustasta, mutta alueella on erinomaiset päiväkoti- ja koulupalvelut. Vastikään valmistuneen koulun yhteyteen toteutettiin myös isot liikuntatilat palvelemaan alueen asukkaiden harrastustarpeita.

- A-Kruunun asuntotuotanto sopii erinomaisesti tämänkaltaiseen täydennysrakentamiseen. Painotamme toiminnassamme hyvää asuntosuunnittelua ja asumispalveluiden kehittämistä tämän päivän tarpeisiin. ARA-vuokra-asuntojen avulla myös asumiskustannukset saadaan kohtuullisiksi, toteaa Mäkimattila.

Kurkelan kohteen on suunnitellut  Vuorelma Arkkitehdit Oy. Urakoitsijana toimivat Rakennusliike Evälahti Oy ja Rakennusliike Evälahti Uusimaa Oy.

Kerava haluaa asuntopoliittisen ohjelmansa mukaan ennaltaehkäistä asuinalueiden eriytymistä eli segregaatiota. Ennaltaehkäisy tapahtuu muun muassa varmistamalla, että alueille toteutetaan monipuolista asuntotuotantoa vuokra- ja asumisoikeusasunnoista omistusasuntokohteisiin.

Valtion tukemalla pitkällä korkotukilainoituksella rahoitetut Kaakkurinpolku 6:n rakennukset valmistuvat kesällä 2019. Asunnot ovat ns. ARA-vuokra-asuntoja, joiden asukasvalinnassa noudatetaan ARA:n asukasvalintaohjeistusta.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, jari.makimattila@a-kruunu.fi, puh. 040 755 3924