Uutinen

Perheasunnot houkuttelivat asukkaita Nurmijärvelle

Pikkutikankuja 5:een valmistunut A-Kruunun uusin vuokratalokohde on hyvä esimerkki pääkaupunkiseudulla työskentelevien perheiden asumistarpeista. Kun hinta on kohtuullinen, halutaan perheelle enemmän tilaa luonnonläheisessä miljöössä.

Klaukkalan palvelujen äärellä olevan Pikkutikankujan rivitalon 29 asunnolla oli peräti 342 hakijaa. Asuntojen keskivuokra on 12,25 euroa neliöltä kuukaudessa.

Huoneistojakauma painottui isoihin, 79,0–86,5-neliöisiin perheasuntoihin. Taloon valmistui neljä kaksiota, neljä kolmiota ja 21 kappaletta nelikoita.

- Asukasrakenne on huoneistojakauma mukaisesti hyvin perhepainotteinen. Lasten ikäjakauma perheissä on vauvasta teini-ikäiseen. Toisaalta vastapainoksi kaksioihin ja kolmioihin on muuttamassa yksinasuvia, pariskuntia tai pienperheitä, kertoo vuokraustoiminnoista vastaava palvelupäällikkö Laura Kalakoski.

valokuva Pikkutikankujan rivitalon sisätiloista

valokuva Pikkutikankujan rivitalon takapihan terassilta

Asukkaat painottivat hakemuksissaan asuntojen kohtuuhintaisuuden lisäksi alueen luonnonläheisyyttä. Metsän, viheralueiden ja järven läheisyys nousi esiin, samoin kuin hyvät lenkkimaastot.

- Koronatilanne on korostanut isompien asuntojen tarvetta ja lähiluonnon merkitystä erityisesti lapsiperheissä, kertoo Kalakoski.

Asukkaat valittiin ARAn asukasvalintaperustein. Myös vuokra määräytyy A-Kruunun asunnoissa säännellysti omakustannusperiaatteen mukaan.