Uutinen

Venetsialaiset keräsivät asukkaat yhteen Keravalla

Kaakkurinpolulla Keravalla järjestettiin todella menestyksekkäät venetsialaiset. Kesän päättäjäiset vetivät hyvin naapureita mukaan, ja asukastoimikunnan jäsenet Jaana Sildén ja Anne Sormunen olivat todella tyytyväisiä työnsä tulokseen.

Kuvassa ihmisiä

- Aiotaan aivan varmasti järjestää taas ensi vuonna. Saatiin niin hyvää palautetta kaikilta asukkailta, että oli vielä jälkeenpäinkin hyvä mieli juhlista, kertoo Jaana.

Kova työ palkittiin

Talojen kerhotila oli monen tunnin työn myötä koristeltu kauden kukilla ja kasveilla komeaksi, ja se saikin kovasti kehuja naapureilta. Anne oli laittanut valoja roikkumaan katosta sekä auringonkukkia ja pihlajamarjoja maljakoihin piristämään kerhohuonetta. 

Asukastoimikunta oli tehnyt paljon erilaista syötävää illaksi, kuten savustettua lohta, perunoita, salaattia sekä itsetehtyä omenapiirakkaa. Vaikka kerhotila ei olekaan isoimmasta päästä, se ei haitannut, sillä asukkaat viettivät illan takapihalla, jonne oli tuotu kahvipaikalta pöytiä ja tuoleja. Pihalla oli LED-kynttilöitä ja kukkia, ja hyvä aurinkoinen sää myös suosi tilaisuutta.

- Meillä oli todella rento tunnelma, juteltiin keskenämme koko illan ja muutama rohkeni tanssimaankin, kun laitettiin musiikkia päälle. Oli mahtavaa huomata, että paikalle tuli paljon uusia asukkaita, jotka eivät ikinä ennen olleet osallistuneet asukastoimintaan, ja heihin päästiin myös tutustumaan. Oltiin erittäin tyytyväisiä juhliin juuri siitäkin syystä, että saatiin ensikertalaisia paikalle, kertoo Anne.

Toimikunnan yhteistyö sujunut hyvin

Taloissa on tähän asti järjestetty perinteisiä talkoita sekä pikkujouluna kahvitteluja. Pihalta löytyy myös pieni pöytäryhmä, joka on ollut aktiivisessa käytössä kesän aikana. 

Asukastoimikunnassa on tällä hetkellä kuusi jäsentä, jotka ovat kaikki aktiivisia ideoimaan uusia tekemisiä asukkaille. Jaana on ollut jäsenenä talojen valmistumisesta lähtien, ja on ollut aktiivinen toimikuntalainen aiemmissakin asuinpaikoissaan. 

Anne liittyi mukaan noin vuosi sitten, ja on kokenut toiminnan erittäin mukavaksi. Molempien mielestä yhteistyö A-Kruunun sekä talon palvelupäällikön, Mari Leppäsen kanssa on sujunut todella hyvin, ja tuntuu että asukasaktiivisuuteen kannustetaan.

- Kyllä sitä jaksaa järjestää, koska on kiva nähdä ihmisten iloa yhteisestä tekemisestä. On mukava olla luomassa hyvää henkeä taloon sekä yhteisöllisyyttä, kertoo Anne.

Kerhohuoneelle toivotaan enemmän käyttöä

Molempien mielestä taloissa vallitsee tällä hetkellä hyvä henki, ja toimikunnan kanssa on helppo järjestää asioita. Heille on tulevalle vuodelle jo muutamia ideoita, muun muassa lettukestit, joita ei tänä kesänä voitu järjestää huonon sään vuoksi. 

Vaikka asukkaita on ollut suht helppo saada mukaan toimintaan, Jaanan mukaan kerhohuoneella on ollut turhan vähän käyttöä. Hän haluaisikin rohkaista asukkaita tutustumaan tilaan, kun sellainen talossa kuitenkin on.

- Se ehkä johtuu liian vähäisestä tiedotuksesta. Kyllä täällä joku on joskus lasten synttäreitä järjestänyt, mutta aika vähäistä käyttö on ollut. Toivon että kun naapurit näkivät venetsialaisten myötä mitä kaikkea kerhohuoneella voi saada aikaan, he rohkaistuvat käyttämään tilaa enemmän myös omiin juhliinsa, kannustaa Jaana.

Kuvassa ruokaa

Kuvassa auringonkukkia

Kuvassa menut ja kukkia

Teksti: Ida Oljemark
Kuvat: Kaakkurinpolun asukkaat