Uutinen

A-Kruunun toiminta laajenee Porvooseen

A-Kruunu Oy:lle on tehty tonttivaraus keskeiselle paikalle Porvooseen Raatimiehenkadulle. Sisääntulosillan kupeeseen nouseva kohde on kaupunkikuvallisesti tärkeää aluetta kaupungille.

- Kyseinen kortteli on näkyvällä paikalla Porvoon keskustassa. Lähiympäristön korttelit on kiinnostavaa asumisympäristöä eri aikakausilta, muun muassa modernia puukaupunkia on rakennettu kadun toiselle puolelle. Kaupunkitilallisesti alueen laadukas toteuttaminen täydentää Näsin rakennettua ympäristöä ja muuttaa positiivisella tavalla kaupungin tärkeää sisääntulomaisemaa, toteaa kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren Porvoon kaupungilta.

A-Kruunu rakennuttaa tontille 64 asunnon, kahden kerrostalon kokonaisuuden. Talojen suunnittelu käynnistyy välittömästi. Kohde rahoitetaan valtion pitkällä korkotukilainoituksella ja vuokra määräytyy kohtuuhintaiseksi ARAn ohjeistuksen mukaisesti. 

- Kuten kaikessa tuotannossamme, panostamme tässäkin laadukkaaseen suunnitteluun. Pidämme tärkeänä kaupunkikuvallisia näkökulmia, mutta myös myös sitä, että omistukseemme tulevat talot ovat elinkaarikestäviä. Hyvällä suunnittelulla vaikutetaan keskeisesti talojen tulevien vuosikymmenten ylläpitokustannuksiin, toteaa rakennuttamisjohtaja Eero Lehtomäki.

Porvoon kaupunki pitää ARA-tuotannon edistämistä tärkeänä. 

- Porvoon kaupunkistrategia tähtää selkeään väkiluvun kasvuun. Kasvun mahdollistamiseksi Porvoo tarjoaa kohtuuhintaisia ja monipuolisia asumisen mahdollisuuksia eri puolilla kaupunkia. Ara-tuotannolla onkin merkittävä rooli kohtuuhintaisen asumisen tuotannossa ja olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme A-Kruunun myötä uuden toimijan tuottamaan laadukkaita asuntoja kaupunkiin, toteaa tonttipäällikkö Pekka Söyrilä.

Porvoo on A-Kruunulle uusi toimintapaikkakunta. Ylimääräinen yhtiökokous linjasi vuosi sitten, että toimintaa laajennetaan Helsingin seudulta muille suurimmille kaupunkiseuduille ja asuntotuotantoa lisätään siten, että vuonna 2021 yhtiön asuntoaloitusten määrä on noin 800 asuntoa. 

- Porvoo on kasvavaa kaupunkialuetta ja myös Helsingin työssäkäyntialuetta ja sopii siksi erinomaisesti A-Kruunun asuntojen sijainniksi. Rakennutamme kohteita hyvien kulkuyhteyksien varrelle ja kyseinen kohde sijaitsee Helsingin bussiliikennereitin varrella, kertoo Lehtomäki.

 

Lisätietoja:
Kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren, dan.mollgren@porvoo.fi, puh. 040 6232 614
Rakennuttamisjohtaja Eero Lehtomäki, eero.lehtomaki@a-kruunu.fi, puh. 040 173 5220
Tonttipäällikkö Pekka Söyrilä, pekka.soyrila@porvoo.fi, puh. 040 656 0231


A-Kruunu on valtion erityistehtäväyhtiö, tehokas ja vastuullinen kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuottaja ja omistaja. Yhtiön tavoitteena on rakennuttaa  asukkaiden arvostamia  asuntoja niin, että vuosittainen tuotanto nostetaan asteittain 800 asuntoon. Yhtiön tehtävänä on myös edistää puurakentamista ja  asumisen innovaatioita.