Uutinen

A-Kruunu mukana Mellunmäen kehittämisessä

Helsingin Mellunmäen vanhan ostoskeskuksen paikalle Korvatunturintielle nousee ensi vuoden aikana A-Kruunun vuokratalo, johon tulee noin sata asuntoa yksiöistä perheasuntoihin. Talo rahoitetaan valtion korkotukilainoituksella eli vuokrat määräytyvät omakustannusperiaatteen mukaan kohtuuhintaisiksi.

- Olemme panostaneet kohteen hyvään suunnitteluun ja uskomme, että toteutettavat kaksi taloa tuovat alueelle positiivista nostetta. Kohteen sijainti on loistava, aivan metroaseman läheisyydessä. Asuntoihin tulee varmasti jälleen runsaasti hakijoita, sillä vuokratasomme on aidosti kohtuullinen, toteaa Mäkimattila.

Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila oli mukana huhti- ja toukokuussa kaupunginosayhdistys Mellarin järjestämissä asukastilaisuudessa kertomassa tulevasta hankkeesta alueen asukkaille.

Mellunmäkeläisiä kiinnosti erityisesti talojen sijoittuminen alueelle, ulkoasu, asuntopohjat sekä hintataso. Positiivisena uutisena otettiin vastaan myös se, että kaupunginosayhdistyksellä olisi mahdollisuus saada taloista uudet toimitilat, mikäli asiasta päästään neuvotteluratkaisuun kaupungin kanssa.

Taloon on suunniteltu kaksi liiketilaa. A-Kruunu pyrkii vuokraamaan liiketilat perinteisille mellunmäkeläisille toimijoille. Mellari on kiinnostunut isommasta, 140 neliöisestä liiketilasta.

- Asukastila sopisi meidän konseptiimme erinomaisesti. Pyrimme edistämään yhteishallinnon kautta asukkaiden aktiivisuutta, koska sen on todettu parantavan asumisviihtyvyyttä ja vaikuttavan myös asumisen kustannuksiin, toteaa Mäkimattila.

A-Kruunun taloon tulee joka tapauksessa oman talon asukkaille kerhohuone. Mellaria kiinnostava tila on erillinen liiketila ja asukastilana se palvelisi kaikkia Mellunmäen asukkaita Mellunmäen torin laidalla.

Mellunmäen vanha ostoskeskus puretaan kesän aikana. A-Kruunu aloittaa oman kohteensa rakentamisen näillä näkymin syksyllä ja talo olisi valmis vuoden 2018 lopulla.

Vanhan ostoskeskuksen tontille tulevaan toisen omistajan kiinteistöön on tulossa myös päivittäistavarakauppa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, A-Kruunu Oy, puh. 040 7553 924