28.09.2016
A-Kruunu toteuttaa Espoon Vermonniittyyn 120 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa

A-Kruunu Oy rakennuttaa Espoon Vermonniittyyn, Leppävaaran palveluiden lähelle ja tulevan Raide-Jokerin linjan varrelle valtion korkotukilainalla rahoitettavan asuinkerrostalon. A-Kruunu ja Bergans Kiinteistöt Oy allekirjoittivat tänään kauppakirjan Kaarlo Sarkian kadulla olevasta tontista.

- Vermonniittyyn toteutettava talo  on tähän mennessä suurin yhtiömme  hankkeista. Kahdeksankerroksiseen rakennukseen tulee noin 120 asuntoa. Rakentaminen käynnistyy vuoden 2017 aikana, kertoo toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Vermonniittyn alue Vermon raviradan läheisyydessä on hyvä esimerkki nykyaikaisesta asuntotuotannosta, jossa otetaan huomioon hyvät julkiset liikenneyhteydet, läheltä löytyvät palvelut sekä asuinympäristön viihtyisyys. Kaupunkimainen asutus liittyy meren tuntumassa oleviin viheralueisiin.

A-Kruunun hankkeen suunnittelee  Playa-arkkitehdit. Asunnoista suuri osa on yhden tai kahden hengen kotitalouksille suunnattuja huoneistoja. Hankkeeseen suunnitellaan monipuoliset yhteistilat.

Alueen kaavoituksessa on ollut tavoitteena ekologinen asuinalue,  jossa korostuu kevyt liikenne. Alueella voidaan hyödyntää aktiivista ja passiivista aurinkoenergiaa. Pysäköinti  toteutetaan pysäköintitaloihin.

Uudelle alueelle on kaavoitettu asuntoja yli 5 000 asukkaalle. A-Kruunun tontti on osoitettu valtion tukemalle asuntotuotannolle Espoon kaupungin ja maanomistajan välillä tehdyn maankäyttösopimuksen perusteella.

- Bergans Kiinteistöjen tavoitteena on ollut kehittää Vermonniitystä kestävän kehityksen alue. Ekologista kestävyyttä on sijainti lähellä raideliikenteen asemia ja Leppävaaran monipuolisia palveluja. Myös luonto ja harrastusmahdollisuudet ovat lähellä. Pyöräilevä asukas iloitsee siitä, että jo asemakaavassa on säädetty hyvät tilat polkupyörien säilytykseen ja huoltoon. Myös parkkitalojen katoille tulee viljelypalstoja ja –laatikoita. Toivottavasti rakennuttajat innostuvat hyödyntämään myös uusiutuvan energian mahdollisuuksia, toteaa toimitusjohtaja Hilkka Helsti.

Helsti korostaa myös taloudellista ja sosiaalista kestävyyttä, joka syntyy siitä, että alueelle rakennetaan sekä omistus- että vuokra-asuntoja.

- A-Kruunu ARA-tuettujen vuokra-asuntojen rakennuttajana sopii erittäin hyvin tähän kokonaisuuteen, korostaa Helsti.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, A-Kruunu Oy, puh. 040 7553 924

Toimitusjohtaja Hilkka Helsti, Bergans Kiinteistöt Oy, puh. 050 3581 575