Uutinen

Tuusulaan tulossa monimuotoinen vuokrataloyhteisö

A-Kruunulle on tulossa Tuusulan vuoden 2020 asuntomessualueen välittömään läheisyyteen 76 asunnon vuokratalokohde, joka on suunniteltu sopimaan pientalovaltaisen asuinalueen ilmeeseen. Urakkasopimus on allekirjoitettu Rakennuspetäjä Oy:n kanssa. Hankkeeseen saatiin kuusi urakkatarjousta.

- Tontille rakennetaan kaksi nelikerroksista kerrostaloa ja neljä kaksikerroksista rivitaloa. Olemme toteuttaneet vastikään Kauniaisiin hieman vastaavantyyppisen monimuotoisen asuintalokokonaisuuden ja sen on todettu sopivan erinomaisesti pientalovaltaiselle alueelle, kertoo projektipäällikkö Jouni Isomöttönen.

Metsävadelmantie 2:een rakennettavan kohteen talot on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy ja pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti Sauli Kosonen.

- Suunnitteluryhmä oli tässä hankkeessa erittäin aktiivinen ja se näkyi koko ajan tekemisessä; asiat etenivät erinomaisesti. Myös Tuusulan kunnan kanssa on käyty koko ajan hyvää vuoropuhelua, kiittelee Isomöttönen.

Pääurakoitsijana toimii Rakennuspetäjä Oy, joka on urakoinut A-Kruunulle aiemminkin.

- Saimme tähän hankkeeseen jopa kuusi urakkatarjousta, mikä kertoo, että markkinatilanne on selkeästi kiristynyt vapaarahoitteisessa asuntotuotannossa jonkin verran ja ARA-tuotannolle löytyy jälleen enemmän tekijöitä, toteaa Isomöttönen.

Talojen asuntojakauma on A-Kruunun mallin mukaan monipuolinen: yksiöitä 14, kaksioita 29, kolmioita 12 ja neliöitä 21. Huoneistojen keskipinta-alaksi muodostuu 51,9 m2. Kohteeseen tulee myös normaaliin ARA-tuotannon tapaan hyvät yhteistilat: sauna-, kerho- ja pesulatilat sekä molempiin kerrostaloihin erilliset lastenvaunuvarastot.

Hanke käynnistyy alkuvuodesta 2021 ja on valmis kesällä 2022. Asuntojen vuokrat määräytyvät omakustannusperusteisesti kohtuuhintaisiksi.