Uutinen

A-Kruunu toteuttaa hankkeen Kauniaisiin

Kauniaisten kaupunki ja A-Kruunu Oy ovat allekirjoittaneet kiinteistökauppakirjan Koivuhovin aseman vieressä olevasta kerrostalotontista. A-Kruunu valittiin tontin toteuttajaksi mm. yhtiön tekemän tarjouksen kaupunkikuvallisten ansioiden ja laadukkaan ja monipuolisen asunto-ohjelman perusteella.

Kiinteistökauppakirja  allekirjoitettiin 30. kesäkuuta. Kohteen tavoitevalmistumisaika on lokakuussa 2019.

Kaupunki haki tarjouskilpailulla  toteuttajaa Bredanportti 8:n tontille tuleville kohtuuhintaisille vuokra-asunnoille. Asunnot rahoitetaan ARA:n hyväksymällä 40 vuoden korkotukilainalla MAL-sopimuksen tavoitteiden mukaisesti. Tarjouksen tuli sisältää mm. hankkeen viitesuunnitelmat.

A-Kruunun hankkeen suunnittelija on Playa Arkkitehdit.  Viisikerroksiseen taloon tulee 45 asuntoa:  12 yksiötä, 19 kaksiota ja 14 perheasunnoksi soveltuvaa hieman isompaa asuntoa . Lisäksi toteutetaan työ- ja liiketiloja.

Kaupunginhallituksen päätöksessä mainittiin A-Kruunun hanke kaupunkikuvallisesti ansiokkaaksi  ja arkkitehtuuriltaan Kauniaisiin ja Koivuhovin muuhun rakenteeseen sopeutuvaksi. Lisämainintana todettiin myös, että kohde toteuttaa monipuolista asumista.

- A-Kruunu panostaa laadukkaaseen suunnitteluun ja tässä kilpailussa arvostettiin nimenomaan laatua. Tulemme toteuttamaan Kauniaisiin kohtuuhintaisia, omakustannusperusteisia vuokra-asuntoja aktiiviväestölle, kertoo toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, A-Kruunu Oy, puh. 040 755 3924