Uutinen

Varte rakentaa A-Kruunulle 51 vuokra-asuntoa Keravan aseman läheisyyteen

A-Kruunu rakennuttaa Keravalle uusia kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja Palopellonkatu 8:aan, kehittyvällä ja tiivistyvällä Länsi-Jaakkolan alueella. Varte Oy:n kehittämälle asuntoalueelle rakennettavan kohteen pääurakoitsijana toimii Varte Lahti Oy. Rakentaminen on jo käynnissä ja kohde valmistuu ensi vuoden alkusyksystä.

Keravan aseman kautta kuljetaan töihin yhä useammin sekä Helsingin että Lahden suuntaan.

- A-Kruunu toteuttaa kohtuuhintaisia asuntoja nimenomaan tällaisille paikkakunnille. Jouheva julkisen liikenteen käyttö helpottaa sekä asukkaidemme arkea että edistää elinkeinoelämän toimintamahdollisuuksia, toteaa A-Kruunu Oy:n rakennuttamisjohtaja Eero Lehtomäki.

A-Kruunulla on Keravalla jo yksi kohde Kaakkurinpolulla, sekin lähellä Keravan asemaa ja keskustan palveluita. Asunnot olivat viime syksynä valmistuessaan kysyttyjä.

- Uskomme, että tämä kohde kiinnostaa samalla tavalla. Panostamme tuotannossamme laadukkaaseen asumiseen, mutta kilpailuvalttina on myös kohtuuhintainen vuokra, joka määräytyy ARAn ohjeistuksen mukaan omakustannusperiaatteella, kertoo Lehtomäki.

Pääurakoitsijana kohteessa toimii kokenut ARA-asuntojen rakentaja Varte Oy.  Keravan Palopellonkadun alue on Vartelle merkittävä aluerakennushanke. Alueella rakentuu vilkkaimmassa vaiheessa samanaikaisesti jopa neljästä viiteen erillistä taloa.

- Tällaisen aluerakennushankkeen tuotantovaiheessa työn suunnittelu ja aikataulutus on erityisen tärkeässä osassa. Myös talojen ja yhteisalueiden vaiheistus tulee olla tarkoin suunniteltua. Yksittäistä kohdetta luovutettaessa alueen muiden talojen rakentaminen jatkuu yhä. Järkevästi suunniteltuna rakentamisesta aiheutuva haitta minimoidaan alueen uusille asukkaille, korostaa Varte Lahti Oy:n toimitusjohtaja Juha Sankari.

Palopellonkatu 8 A:n on suunnitellut Arkkitehtipalvelu Oy. Asunnot tulevat haettaviksi kolme kuukautta ennen talon valmistumista. Asukasvalinnassa noudatetaan ARAn asukasvalintaohjeistusta.