A-Kruunu participates in the international Building Communities film series, which explores the innovations, solutions and implementation of affordable housing across Europe.

A-Kruunu osallistuu kansainväliseen Building Communities -videosarjaan, jossa tutustutaan kohtuuhintaisen asumisen innovaatioihin, ratkaisuihin ja toteutuksiin eri puolilla Eurooppaa. 

Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy ovat tehneet 3.6.2021 A-Kruunun kanssa kiinteistökaupan esisopimuksen asuintontin toteutuksesta Helsingin Huopalahdenportin alueelle.

A-Kruunun talo sijoittuu kuvassa keskellä esitettyjen uusien asuintornien vasemmalle puolelle.

A-Kruunun puukerrostalokohde Helsingin Kuninkaantammessa on ehdolla Puuinfon järjestämässä kilpailussa vuoden 2018 Puupalkinnon saajaksi. Yleisö voi äänestää suosikkiaan Puuinfon nettisivuilla 21.10. saakka.

A-Kruunu Oy toteuttaa Helsingin Kalasataman Sompasaareen  lapsiperheille suunnatun kerrostalon, jonka suunnittelussa on hyödynnetty asukastutkimusta. Fregatti Dygdenin kujalle nousevan 40 vuokra-asunnon kohteen urakkasopimus allekirjoitettiin tänään rakennusliike Fira Oy:n  kanssa.

A-Kruunu aloitti viime vuonna 374 ARA-asunnon rakentamisen. Asuntojen hankinta-arvo  on yhteensä 56,3 M€, ja aloitusten  määrä on 20 prosenttia koko Helsingin seudun MAL-alueen normaalien ARA-vuokra-asuntojen  aloituksista. Kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuottaminen on yhtiön ydinliiketoimintaa ja keskeinen osa yhteiskuntavastuullista toimintaa.

A-Kruunu tähtää noin 500 asunnon rakentamisen aloittamiseen vuonna 2018. Hankkeita on Helsingin seudun MAL-alueella sekä pääkaupunkiseudulla että kehyskunnissa.

A-Kruunu on kehittänyt yhteistyössä Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy:n kanssa ryhmävuokrauskonseptin, johon asukasnäkökulmaa haettiin vastavalmistuneen kyselyn kautta. Jopa 217 vastausta osoitti, että yhteisölliselle ryhmäasumiselle on tilausta. A-Kruunu on kehittämässä ryhmävuokrauskonseptiaan Helsingin Kruunuvuorenrantaan vuonna 2020 valmistuvaan kohteeseen.

A-Kruunu toteuttaa kaksi hanketta Helsingin Keski-Pasilan Ratapihakorttelien uudelle kaava-alueelle. Hankkeisiin tulee yhteensä noin 130 kohtuuhintaista, omakustannusperusteista vuokra-asuntoa. A-Kruunu ja Senaatti-kiinteistöt allekirjoittivat hankkeiden tonteista kauppakirjat perjantaina. Hankkeet ovat ensimmäinen osa A-Kruunun ja Senaatti-kiinteistöjen Ratapihakortteleita koskevaa yhteistyötä.

A-Kruunulle on tulossa Mellunmäen vanhan ostoskeskuksen paikalle kaksi kerrostaloa, yhteensä 109  asuntoa. Rakentaminen käynnistyi lokakuussa ja kohde valmistuu vuoden 2019 alussa. Kohteeseen tulee kaksi liiketilaa, joista isompi  on varattu kaupunginosayhdistys Mellunmäki-seuran asukastilaksi.